Intensiv lördag

Dagen har varit otroligt intensiv o jag förstår inte hur jag har hunnit eller orkat med allt. Dock börjar jag känna mig något slut så det blir nog sängen snart.
Idag har jag:
Gått 1 timmes promenad på morgonen. Idag var det ingen som gick om mig utan idag var det jag som speedade förbi en massa folk. I och för sig var de pensionärer men självförtroendet fick sig en kick =).

Tvättat en MASSA tvätt. Tyvärr var tvättsugan skitigare än vanligt så jag var något förbannad eftersom dammråttorna låg som stora drivor i torkrummet, och det finns inget värre än att tvätten skulle ramla ner i den där skiten. Jag kände bara "Ah vad skönt när jag lämnar det här bygget!!"

Sen har jag rensat och åter rensta. Hur faan kan man ha så mycket papper och annan gammal skit. Har nästan fyllt en hel påse med bara papper idag. Och då har jag redan slängt en hel del. Hittade gamla lönerapporter från gud vet när. Varför sparar man på sånt? Tur att man idag kan få sånt elektronisk så man slipper en massa papper!!

Sen har jag diskat, lagat mat och fixat så jag kan se på datorn på Tv. Kan säga att det var ett jävla krångel. Jag fattar inte varför allt som har med datorn ska krångla? Kan nån tala om det för mig?? Och då är jag ända ganska haj efter alla försök att lösa datorns problem. Efter mycket om och men så fick jag till det. Har både ljud och bild. Tyvärr har jag inte lyckats att få färg på tvn ....men det kommer så småningom. Detta tog halva fredagen o nån timme idag.

Sen har jag jag badat, rengjort smycken som ska säljas, läst ut en bok mm, mm.

Kan ni fatta hur jag har hunnit allt det här? Det fattar inte jag?

Nu blir det sängen med nästa bok. God natt!!


Nyrakad

Tog mig i kragen och använde min helt fantastiska creme och tog bort håret på benen. Såg att finnen var helt inflamerad så jag tyckte att det var säkrast att ta bort håren för att slippa mer nötningar. Känns helt ok. Inte för att jag vantrivdes med håren för som Fröken Källgren sa så bra så slipper man använda långkallingar =)

Underlägsen

Jag tog som vanligt min som jag trodde maratonpromenad. Från och med idag kan jag inte kalla det maratonpromenad. Jag trodde att jag höll ett hyfsat tempo, men pyttsan. När jag går där och halkar omkring iett bra tempo (trodde jag) kommer det en tjej jämsides med mig och går om. Den tjejen hade ett supertempo!! Försökte hänga på ett tag men det var dödsdömt. Såg henne komma längre och längre bort från mig i ett rasande tempo! Det enda jag kunde tänka på var vad hon hade för skor på sig eftersom hon kunde gå så fort och inte jag??
Jag får helt enkelt se mig besegrad....

Den kom tillbaka

Finnen som jag hade på benet igår kom tillbaka!! Trodde jag hade eliminerat den igår, men ikväll kände jag av den igen!! Nu är den nog borta för gott! Kanske ska göra nåt åt mina ben så det inte händer igen! Snart är jag väl lika hårig som en apa?

Komplicerade förhållande

Har funderat på det här med förhållande. Det är nåt som aldrig är lätt eller smärtfritt. Men den största komplicatonen som jag kan se borde ju vara avståndet. Jag har haft ett långdistansförhållande en gång med en snubbe i Göteborg. Det var väl gulligt o så i början men tillslut måste det väl ändå sluta med att nån flyttar. Om det nu är kärlek vill säga. Nu var ju detta inom Sveriges gränser. Tänk er då att det är i ett annat land eller en annan kontinent. Hur löser man det då? Kommer det någonsin att hålla? Jag vet ju flera av mina elever som det verkar funka för men det har ju slutat med att de har flyttat hit. Om man nu alltid lyckas bli ihop med folk i en annan stad eller ett annat land hele tiden kanske det beror på nåt annat? Kanske är man rädd för att det ska bli seriöst och därför skyddar sig själv på detta sätt? Om man alltid träffar nån i ett annat land kanske man ska fundera på varför det alltid händer i ett annat land och inte i Sverige. Kanske är det för att man vet att det är dömt att misslyckas? Ja inte vet jag, jag bara filosoferar såhär på kvällen när jag inte har nåt bättre att göra =) Kanske har jag fel??

Ovårdad?

Upptäckte när jag för en gångs skull satt i soffan att jag hade så himla ont på sidan av vaden. Kände efter och hittade...en FINNE? Hur är det möjligt?
Kan ju hoppas på att det beror på mina hemskt orakade ben som har skaft fram en finne(hade ju leggings på mig idag) Annars är det väl övergångsåldern som har kommit? Men brukar man få finnar på benen då? Nån som har ett svar?

Hunduppfödare

Har tänkt på det här ett tag men har väl inte velat skriva om det på bloggen men jag ska bli som Maria och bli lite mer rakfram.

Jag förstår mig inte på hunduppfödare. Min älsklingsgris Boris köptes med ett sånt där avelskontrakt. Det innebär att det ska avlas på honom. Han fyller nu 4 år i april och jag har fortfarande inte sett nån parning. Sen Boris var 1 år har det snackats om detta. Nu visar det sig att en annan av denna uppfödares hundar har blivit pappa till ett gäng underbara bullisar. Nu är det så att han skulle användas till avel har jag aldrig hörts nämnas, men att det tjatas om Boris har jag hört en hel del. Är det så det går till i denna bransch eller?
Blev faktiskt lite besviken, för det är ju klart att jag skulle vilja se små Boris bebisar, men det verkar ju inte bli av? Det kanske är så när man går från favorit till ofavorit? Måste vara så det känns för alla b- kändisar som går från superkända till att falla i glömska över en natt. Ha, ha.

Piff och Puff

På mitt jobb har vi en person som vi kan kalla Piff . Denna person tycker att den är hemskt mycket bättre än alla andra. Nu är ju fallet inte så men det har inte den förstått, utan den är bara en hemskt osäker person. Idag fick jag reda på att det finns elever som inte tycker om Piff. Iréne hade besök ev en elev som går hos Piff. Han brukar smita in där ibland. Antagligen för att få en liten paus från Piff. I allafall sa han att det bara var tråkigt inne hos Piff . Tror jag det. Vem vill inte vara hos en gladlynt göteborgare än en sur tant?
Nu hade Irene inte fått några detaljer, men det spelar ingen roll, tyckte det var hemskt rolig. Det stämmer väl att det finns ingen sannare glädjen än skadeglädjen? Fast det är klart, det finns inget bättre än att dela glädje med en god vän!
Synd bara att en del andra inte har sett igenom fasaden och inser att Piff(och Puff) bara är två fantasifigurer =).

Lång dag

Det har varit en lång dag idag, men som tur är den snart slut. Har haft lektioner från 8.00-16.00 med bara korta raster. Klockan 16.30 packade jag för att gå hem, men då hade jag saker kvar som jag har fått gjort hemma. Det är jobbigt att vara lärare =).

Tog monsterpromenaden på vägen hem. Hade så ont i nacken så jag trodde att det skulle gå över efter en rejäl promenad, men icke. Jag förstår inte vad jag gör eftersom jag får så ont i nacken?
Inte var det roligt att gå heller. De plogar så dåligt i Karlskoga så trots att det är plusgrader så är det fortfarande en hel del snö kvar på vägen så man halkar en hel del. Men jag gjorde det i allafall =).

Kvällen har bestått av att lägga upp en del nya auktioner och packa en del avslutade. Det är inte lätt att vara traderaförsäljare, men vad gör man inte för lite extrapengar?
Sen var jag tvungen att rätta en hel del texter. Tur att jag gör det i racerfart, annars skulle jag aldrig hinna allt.

Nu är det snart dags för sängen. Ännu en dag till ända!!

Uttråkad

Klockan är kvart i 9 o jag är uttråkad. Inte för att jag inte har saker att göra men jag vill göra nåt kul(vad som nu är kul). Det är bara för att jag snart måste gå o lägga mig ,vilket innebär att det snart är måndag, vilket jag inte vill. Kan det inte va lördag istället?
Kanske lika bra att lägga sig o läsa min konstiga bok? Läser Falling man som handlar om 11/9 och hur några människor kände sig efter det hade hänt. Vet inte om jag tycker om boken eller inte men jag återkommer i frågan så småningom.

Myshelg

Har haft en otroligt mysig o lugn helg.

Fredagen spenderades hos Stefan. Först var vi o lämnade katterna till en snäll själ som ville ha dem. Tack och hoppas att det funkar. Tyvärr fick jag slåss lite med den ena av katterna så stämningen var lite sådär. Tur att man inte skulle äka nån annanstans....
Sen myste jag o Stefan med en pizza, slapp o snack. Mycket välbehövligt. Planen var egentligen att vi skulle rensa i hans/mitt förråd bland allt skit, men vi bestämde att det skulle ske nästa dag istället.

Så klockan 8 ringde klockan för en dag av arbete. Fast det blev bara lite grann. Vi tog det som vi visste skulle slängas. Kvar är rensning i olika kartonger+ allt skit som står i hans lägenhet =(. Det ska bli om 2 veckor. Allt för att göra plats för mina grejer(nej vi ska inte flytta ihop)

Sen var det dags för nästa anhalt på helgens planer, till Fredrika för lördagsmys. Först fick jag MYCKET god mat. Åt alldeles för mycket=). Sen tog vi en promenad för att inhandla ca 1kg lösgodis som vi mofflade i oss utan problem medan vi spelade zelda.
Kvällen avslutades framför datorn där Fredrika hjälpte mig att fixa till min matchsida för att se om det gör nån skillnad. Vi får se om nån nappar =)

Idag har det blivit en maratonpromenad med Fredrika(hon är nästan värre än jag), morgonmys o sedan tebax till Karlskoga. Har fixat lite nya auktioner o plockat lite. Dock känner jag mig lite seg. Vill inte jobba imorgon. Är det inte lov snart?

Oflyt

Fick inte lägenheten i Viken=(. Tydligen kunde kärringen inte bestämma sig men till slut var hon tvungen o då blev det den andre. Tydligen hade hon lite dåligt samvete för hon lovade att jag skulle få nästa. Precis som om det hjälper mig? Tappade lite gnistan efter det, fast jag kände på mig att det inte skulle gå. Man ska alltid lita på sitt sjätte sinne.
Då hittade Stefan en som han så vänligt ringde på. Gubben LOVADE att han inte skulle hyra ut den förrän jag hade fått titta på den idag. Så när jag kom till Karlstad så ringde jag. Det visade sig att gubbfan redan hade hyrt ut den! Det hade varit sånt tryck? Ja men hallå, kan man inte höra av sig då då? Nästa gång får Stefan kolla på den själv. Borde vara olagligt att lova en sån sak o sedan inte hålla det?
Börjar misströsta lite, känns som om jag bara har oflyt just nu. När ska jag få flyt???

Spy gallakväll

Kvällen har varit underbar. Har varit hemma hos Iréne med Lotta och avnjutit en underbar middag. Under denna tid har vi spytt galla om diverse personer. Det är skönt att kunna göra det ibland med personer som man litar på och som känner likadant. Då kan man köra på ett tag till =). Både jag o Lotta var skittrötta efter ett otroligt intressant APT så vi kända att ahhh vill bara ligga i soffan. Men efter en kväll med god mat o mycket skitsnack så har jag helt plötsligt fått energi. Annars skulle jag inte kunna sitta här efter 10 o blogga. Men man måste ju varva ner lite efter en sån kväll...

Fortfarande inget svar på lägenheten. Jag ger henne en halv dag till innan jag telefontrakasserar henne igen.

Inget svar

Nu är klockan strax över 5 o fortfarande inget besked om lägenheten. Ringde idag o smörade o talade om hur jävla bra jag är. Nu är det ju så att det var en till som hade tackat ja till lägenheten så hon skulle kolla upp vissa saker o sen återkomma, vad jag förstod idag. Men än har jag inte hört nåt på telefon eller på mejlen. Jag hoppas på det bästa och förväntar mig det värsta.
Tyvärr visade det sig att de verkar som att det varken finns Com hem eller bredbandbolaget så det får väl bli nåt annat, men det löser sig, bara jag får ett besked.
Kom igen...RING!!!

Lägenhetstitt

Idag har jag varit helt speedad för att jag ev skulle titta på en lägenhet. Alltså lägenheten skulle visas men jag visste inte om jag skulle vara där. Hade nämligen hört redan i fredags att det skulle vara snöstorm på måndag och jag HATAR att köra i snöstorm. Som tur är har jag bra vänner så fröken Källgren skulle titta i mitt ställe om så var fallet.
Nu var det ju bara blötsnö så jag åkte iväg. Boris hade jag packat in i bagaget så att han skulle slippa vara ensam så länge.
Så kl.15.25 stod vi utanför och väntade på vaktmästaren som skulle komma o visa lägenheten. Plötsligt ser vi två udda(?) tjejer som också skulle titta. Iallafall. Lägenheten var helt underbar och skulle passa mig perfekt. Nu är det bara att hålla tummarna så att jag får den. En präktig(?) fröken med fast anställning måste ju vara mer intressant en en dreadsprydd donna som säkert är en fattig student?(Här har vi INGA fördommar =)). Jag skickade iväg ett smörmejl till hon som är ansvarig och klockan 9 imorgon ska JAG smöra upp henne i telefon. Håll alla tummarna ni har, för i så fall flyttar jag snart till Karlstad!!

Så tyvärr blev det ingen maratonpromenad som vanligt. Kan ge detta som tips för den som vill bli lite mer trimmad o väga lite mindre. Mina maratonpromenader har gett resultat. Det står nu -3 på vågen. Kan det bli bättre? Dock är jag mycket trött efter all anspänning så det blir tidigt för mig idag.

Stora pengar

Idag har jag tjänat stora pengar på alla mina traderaauktioner. Har idag fått in ca 1100kr. Inte dåligt för saker som bara ligger och skräpar =). Skulle gjort ett ryck till att leta upp mer saker+ lite sortering men det blev lite slapp framför datorn med ännu ett meningslöst spel =). Ja, ja man måste ju få vila lite...men jag har gått mina promenader iaf så allt släpper jag inte på. Det ger ju resultat så då ska man verkligen inte sluta el?

Imorgon är det dags för jobb, igen. Jag fattar inte varför helgen ska gå så fort? Jag har ju massa att göra som inte har blivit gjort!! Kan man inte ha helg 3 dagar så jobbar man 4? Vem har bestämt att det ska se ut såhär? Måte vara en uttråkad karl?

Sen blir det lägenhetskoll imorron oxå. Hoppas det är nåt att ha och hoppas i så fall att jag får den! Håll tummarna!!

Äntligen lördag

och jag sliter som en vanlig arbetsdag =). Idag har har jag hittils hunnit med en 30 minuters promenad, disk, tvätt, lite rensning och en kort sväng till Konsum. Känns som jag har lite mer energi. Kände det redan igår och jag hoppas det håller i sig för det är SÅ skönt att inte vara trött hela tiden.

Hade en slapp kväll igår och såg på två filmer! Jag tänkte om jag ser de som jag inte har sett än så kan jag plocka undan dem sen. Allt för att underlätta i framtiden. Har förresten hittat en lägenhet i viken som jag ska titta på på måndag. Hoppas att det är nåt att ha, annars är det bara att leta vidare. Positivt tänkande!

Fusk

Idag fuskades det på morgonen. Blev endast en kort rastningspromenad utan ljudbok. Det var verkligen inget tempo i morse. Detta beror dock inte på kylan utan på min ömma fot. Jag tänkte att om jag vilade foten en gång denna dag så kanske den skulle bli bättre. Det berodde inte på kylan =) Kan man traska på i 20 minusgrader ska väl inte 11 hindra en ? Nä då skyller jag hellre på foten och kanske på tröttheten =)
Jag lovar att jag ska ta igen det i helgen. Då blir det halvtimmespromenader på morgonen istället för 20 =)

Död, död, död

Jag är så trött, trött, trött. Jag förstår inte varför? Jag sover länge, äter bra och motionerar MYCKET! Borde inte det hjälpa? Känns som om jag är lika trött som jag var innan jag gick på semester. Förhoppningsvis blir det bättre efter ett tag för det är inge roligt att vara trött.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag jobbar, motionerar och kollar efter lägenheter. Var lite orolig igår för jag fick så ont i foten när jag var ute så jag trodde att det skulle bli problem idag, men det gick okej. Kan ju inte sluta mina bra vanor =).

Första dagen

Idag var det då dags för eleverna att komma. Lite pirrig var jag allt. Det är jag varje gång trots allt. Det är ju alltid en viss anspänning att stå framför en grupp som man inte känner. Tur att det snart blir en vana =).

Annars har det inte hänt mycket. Har kämpat mig ut på två längre promenader. Som tur är så har all snö smält bort så idag kunde jag gå i racerfart. Något kämpigt då det blåser storm i Karlskoga och för det mesta hade jag vinden emot mig. Fick tom höja volymen på ljudboken för det blåste så jag inte hörde.

Jag har också kommit till beslutet att inte köpa lägenhet. Ett tag var tanken att jag skulle köpa men tydligen vill inte banken låna ut till mig. Jag är ju bara fast anställd. Tydligen krävs det mer. Vad vet jag inte dock? Men jag skiter i det. Jag får köpa en lägenhet någon annan gång i livet, typ när jag är 60 och har sparat ihop till en själv=). Nä men det känns faktiskt helt ok. Får väl hyra en som en vanlig knegare då=).

Projektet spara ihop pengar rullar på. Har nu fått en hel del saker sålda på tradera. Så det börjar minska i saker här och öka på mitt sparkonto. Får bli Tyskland istället för en lägenhet =).

Dagens motion

Trotsade vädermakterna och gav mig ut i blåsten. Längtade faktiskt lite efter att röra på mig, så vanan kanske börjar komma. Har inte promenerat nåt på hela helgen. Vet inte vad som händer men så fort jag kommer hem till Stefan försvinner alla mina goda vanor, märkligt...
Tyvärr blev det inte den ordentliga promenaden eftersom all snö inte är borta i Karlskoga utan det är isgata överallt. Lite jobbigt att gå då. Vet inte hur många gänger som jag har halkat till. Inte bra för min ömma fot, som ömmar ganska mycket sen lördagens moves på dansgolvet =).
En orsak kanske till att jag orkar kämpa mig ut tror jag faktiskt beror på ljudboken. Jag ville så gärna veta hur den slutade. Har precis avslutat "Musselstranden" av Marie Hermansson. Ingen författare jag har läst tidigare, men den var riktigt bra. En bra roman helt enkelt som passar bra när man lyssnar under promenaden. Hade jag läst den i bokform kanske jag hade tröttnat eller hoppat över en del, eller kanske inte, jag hade inte velat missa några detaljer.
Nu håller jag på att lägga in nästa ljudbok så jag har en motivationshöjare =)!

Boris II

Idag har jag haft den stora äran att träffa Boris II alias Love. Det är första gången jag har träffat en Bullterrier i en fågels kropp. De är precis lika enerverande och spelar apa lika mycket! De kanske är släkt? De får båda sina stolleryck eller bullefnatt som det oxå heter, och kan reta en till vansinne. Men samtidigt måste man bara älska dem. Kanske blir en fågel nästa gång istället?
Love blev iallafall kär i mig eller mitt hår. Där satt han en hel del och gjorde konstiga ljud och gnuggade sig. Kanske en parningsdans? Tom på fågelmarknaden är jag attraktiv, he, he!
 
Ser ni vilket fint par vi är? Jag o min nya kärlek!

Gårdagens bravader

Igår var det dags för party igen. Stefan, Fredrika, Kristijan, Micke o jag var på partyhumör. Blev en otroligt trevlig kväll med en hel del skratt. Jag skrattade så mycket så jag fick tom ont i huvudet.
Dock var det lite o tråkigt folk ute, men vad spelar det för roll när man är i så trevligt sällskap =). Lite bilder blev det oxå för en gångs skull. Annars brukar det vanliga vara att kameran är med, men ingen tar någrakort, eller så ligger den i väskan. Denna gång tog Kristijan tag i problemet.
Så klart blev det lite singstar oxå. Jag vann ALLA gångerna!! Men jag är en bra vinnare o hejar på de andra, annars vill de ju inte spela mer med mig =).

Kvällen börjar lite lugnt med popcorn o vin. Vi åt 3 påsar(!!!) popcorn.

Två glada killar! Micke försökte hålla sig ur bild, men det gick inte =)

Kristijan i sin snyggast posé!

Stefan i sin sexigaste(?) posé!

Fredrika med sin "snyggaste" min!

Jag i ännu ett skrattanfall!

Kristijan försökte ta ett kort på han o Stefan. Det gick INTE så bra! Så här skulle det se ut istället:

Något bättre kanske?

Fredrika fick tom trimma Stefans skägg. Man måste ju se bra ut =)

Tillbaka till verkligheten

Jaha, då var man tillbaka till verkligheten. Det gick dock ganska bra, men jag hade gärna varit hemma ett tag till. Hade skaffat mig bra rutiner och vanor som jag är tveksam till att jag ska orka hålla i.
Har iaf blivit en långpromenad på eftermiddagen. Blev inte så lång på morgonen som jag hade velat då jag inte visste i vilken ordning jag skulle göra allt på morgonen...har inte riktigt rutin på det.

Tyvärr är jag mycket trött och frusen ikväll, får inte riktigt nån energi. Borde diska så det får väl kanske bli det. Har iaf blivit av med 5 böcker som jag har lagt ut till salu, så det minskar i påsen som Fredrika ska ta hand om  =). Det är bra med vänner som kan hjälpa en att förmedla saker!!

Boris är lika pigg han och ligger och trynar i soffan. Vissa har det bra!

Manisk

Har precis lagt ut ännu en annons, denna gång på mina böcker inom lärarutbildningen. Det är många kronor som står och samlar damm. Tog till vara på ca 10 böcker som jag kanske kan ha nån nytta av. Har ca 20-30 att sälja. Börjar dock bli lite manisk på vad jag kan sälja. Jag ska iaf INTE ha med mig nåt till Karlstad som jag inte behöver. Så jag tror inte du ska vara orolig Stefan, det kommer att vara mindre än när jag flyttade hit=). Allt onödigt o sånt jag inte använder ska antingen säljas eller slängas. TOTAL RENSNING!!
Är det nån som behöver kurslitteratur, hör av er =)

Minus 3

Idag var det lagom kyla, bara minus 3. Perfekt väder för en långpromenad. Försöker skapa mig rutiner så att det ska hålla i sig även när jag börjar jobba, vilket är imorgon. Som tur är ska jag ha Boris ett tag till, så det kanske fortsätter. Dessutom börjar det sakta men säkert bli ljusare vilket kanske hjälper till. Idag försökte jag gå upp halv åtta. Gick inte så bra, men 8 kom jag upp. Försöker vänja min stackars kropp att gå upp tidigt, för snart är det slut på sovmorgon. Nu får man inte sova länge förrän till sommaren =(. Har funderat på att skaffa mig en sån där lampa som gör att man vaknar succesivt, men eftersom jag ska spara alla mina pengar så får jag önska mig en till nästa födelsedag, vilket inte är förrän i december så det blir nog ingen=).

Operation ordning och reda

Då det nu är bestämt att jag ska flytta tillbaka till Karlstad så gäller det att bli av med allt extra. Så operation ordning och reda har inletts. Håller på att rensa och gallra. Vad kan jag sälja? Vad ska jag slänga? osv...
Det mesta är än så länge i mitt huvud, men sakta men säkert kommer det att vara klart. Jag har ju ingen direkt bråska, jag vet ju inte när eller vart jag ska flytta. Helst vill jag nära stan, herrhagen vore inte fel. Ingen som har en 2:a där?

Inget stoppar mig

Inte ens -20 ute. Jag ska ta mina promenader med ljudbok i öronen. En lite bidragande faktor är väl trots allt Boris, men vi kan ju säga att jag har karaktär =). I allafall kom jag på igår att jag hade ett par termobyxor som visserligen både är lite för små och lite för korta. Men de funkar. Nu är det nästan för varmt istället =). Så nu kan jag promenera omkring utan större problem.
Vilken tur att man inte slänger/säljer allt!!

Sötsugsdjävulen

Efter en lång dag med mycket arbete och två(!) långpromenader trots kylan, kände jag ett enormt sötsug. Då jag har bestämt mig för att INTE gå till konsum och slösa pengar, för det blir ju inte bara en grej, bestämde jag mig för att se om jag kunde göra nåt hemma. Kom på att micro kladdkaka är gott och går fort. Så jag tittade upp receptet på internet (tack gode gud för internet) och sedan var det bara att röra ihop sakerna o in i micron. Trodde jag ja!! Då kakan skulle stå i mikron i 6-8 minuter ställde jag in den på 6. Till saken hör att jag har gjort denna kaka förut i samma form i samma micro. Efter 6 minuter gick jag glatt tillbaka...tills jag öppnade luckan. Det var kladdkakeklet i HELA mikron. På något sätt hade det kokat över. Så med Boris mellan bena(det luktade ju gott) fick jag försöka städa upp den brännheta röran. Snål som jag är ville jag ju inte kasta allt heller utan jag tog tillvara på det som räddas kunde, i en annan form och in i mikron igen. Denna gång gick det bra ...tills jag skulle äta den. Nästan stenhård så jag fick ont i mina känsliga tänder =). Så det blev bara en bit, resten slängde jag.
...Så kan det gå när sötsugsdjävulen sätter ens klor i en. Tänk på det nästa gång!!

Morgonpromenad

Dagen skulle inledas i en extra lång promenad med ljudbok i öronen. Jag ska nämligen försöka göra som många andra att gå så mycket som möjligt med en bok i öronen. Dessa planer blev inte som jag hade tänkt mig. Det var nämligen -17 ute och svinkallt. Till och med Boris tyckte att det var lite kallt då han vid ett tillfälle stannade och lyfte upp tassen och haltade. Dock var det bara lite kall snö som satt fast i tassen. När det var borta gick det som en dans. Så det fick bli den vanliga rundan på ca en halvtimme. Får ta den långa lite senare när det kanske inte är så kallt. Det skulle ju inte bli så kallt förrän imorgon?

Arbetet fortskrider

Arbetet med att planera inför nästa termin pågår för fullt. För första gången känns det inte speciellt svårt utan bara roligt. Har strukturerat upp en hel del.

Är det så att jag börjar få rutin?

Ny dag nya möjligheter

Då var det en ny dag igen. Vaknade lite senare än vad jag hade tänkt mig av att Boris stod upp i sängen. Först tänkte jag skälla lite på honom tills jag kom på att klockan hade ringt för LÄNGE sen =). Tyvärr är jag inte som fröken morgontidig utan jag måste ställa klockan för att inte sova bort hela dagen. Inatt har vi etablerat hur Boris ska ligga i sängen, så då behövde jag inte bli arg på honom för att han ligger på MIN sida. Jag slutar aldrig att förundras att Boris som har en egen sång MÅSTE ligga precis som ett plåster på mig så jag måste ligga som en ostbåge..

Det nya årets "nya" fortsatte idag med en långpromenad i nysnön(?). Nu behöver det INTE finnas snö, fast det är iaf varmare idag. Lite mer folk ute idag, men det kan ju bero på att jag var ute ca en timme senare än igår...

Nu ska jag försöka arbeta lite, måste förbereda mig inför nästa termin, innan jag tar itu med nästa projekt.

Ha en bra solig dag idag!!

Energi?

Har tydligen energi idag för så mycket som jag har fått gjort idag var det länge sen jag fick. Idag har jag:
* gått två långpromenader
* handlat så nu är det massa mat i både kyl och frys
* tvättat
* dammsugit, gjorde inte det igår då det var mörkt och jag säkert skulle få göra om det =)
* diskat 2 gånger
* lagat mat

Har fått en ny favorit bland creme fraicherna! Milkos cognac/kantarell. Det var det ljuvligaste jag ätit på länge, iaf sen Fredrikas middag för flera dar sen =).

Nu blir det lite vila framför datorn innan jag drar igång med nästa projekt...


Början på 2009

Har börjat mitt nya år bra, fast inte som jag tänkte. Började dagen med att gå en lång promenad trots kylan. Dock var planen att gå till jobbet och hämta mina underbara matlådor. Efter ca 150 meter kom jag på att jag inte hade nycklarna med mig, kortet var med men som sagt inte nycklarna. Så tanken var bra men det funkade inte =). Så jag fick ta en långpromenad med en tom ryggsäck på ryggen som en annan idiot.  Det var dock mycket folktomt så det spelade inte så stor roll. Inte konstigt med tanke på att det är -12 i Karlskoga..Burr!
Dagen fortsätter med handling och tvätt. Insåg när jag skulle äta frukost att min ost såg INTE så fräsch ut, så det fick bli knäckemackor med enbart smör. Det gapar ganska tomt i mitt kylskåp så en handling är inte helt fel =). Annars är det svårt att försöka börja ett nytt liv med att skärpa mig med maten, annars blir det som det står på en kylskåpsmagnet som jag fick av Stefan:
Jag äter en varierad kost: färdigmat, mikromat och halvfabrikat!

Tebax i hålan

Nu är man alltså efter två veckor i stora staden tebax i hålan. Det känns faktiskt ganska skönt. Alltid trevligt att vara borta men det känns skönt att vara hemma igen. Nu vet jag ju att det inte kommer vara för evigt=).
Konstigt nog så var lägenheten i samma röra som jag lämnade den i? Jag förstår inte varför? Ska inte hustomtar sköta sånt?
Så eftermiddagen har spenderats av att försöka få lite iordning i lägenheten och packa upp alla saker. Hälften hade jag inte ens använt såg jag när jag packade ner allt igen =).
Nu är det bara dammsugning som återstår sen är det ganska fräscht igen. Tyvärr kan inte Boris hjälpa till med dammsugningen som är det värsta jag vet, så jag får väl göra det själv! Han var mycket nervös i förmiddags att hans älsklingsmatte skulle åka UTAN honom. Han blev dock överlycklig att han fick följa med!!

RSS 2.0