Förbannelse?

Antingen är jag en otroligt hemsk människa eller så har nån lagt en förbannelse på mig=). Just nu överhopas jag av problem det ena efter det andra och det senaste kom idag. Jag lyckades få elen i vardagsrummet och köket att försvinna. Inget jag gjorde fungerade inte heller. Detta är kanske en bagatell men om det har hänt lika mycket för er som för mig den senaste tiden kanske ni oxå hade börjat fundera. Då min stresströskel är minimal just nu fick jag mer eller mindre panik. Jag såg mig själv sittandes i lägenheten utan ljus, värme o mat. Jag frysen eller kylen fungerade inte heller. Såg alla mina matlådor bara försvinna.
Som tur var kom det en trevlig(!) man från hyresbostäder och hjälpte mig. Proppen hade tydligen gått i källaren så han var tvungen att byta den. Själv fick jag bistå med lite verktyg när han skulle kolla på lysknappen som oxå hade slutat att fungera. Kände mig som en redig flicka. Han får gärna komma o hjälpa mig fler gånger....Kanske skulle ha en hantverkare i allafall?...=) Annars har jag använt min fina borr idag igen. Känns otroligt lyxigt att ha ett verktyg som fungerar....
Nu har jag landat i Karlstad för en snabbis, får se när jag åker hem, kanske imorron, kanske på lördag, är inte så bra på att ta beslut just nu...

Höstsöndag

Idag är det verkligen höst. Hade jag inte haft Boris hade jag INTE gått utanför dörren men nu har jag varit tvungen ändå trots regn o rusk. Vilken tur då att jag tog långpromenaden i morse så jag kan ta några kortisar med gott samvete =).

Annars har dagen varit otroligt lugn o skön. Hade ett kort besök av Iréne o hennes dotter. Boris kunde inte sköta sig så han åkte in på rummet. När ska han lära sig? De hade med mina favoritmuffins så det blev lite fika♥.

Provade oxå min fina inköpta borrmaskin. Först blev jag mycket besviken, det hände ju ingenting. Jag tänkte att ska ingen jäkla borrmaskin funka på mina väggar? Så efter en stor portion frustation så tittade jag i instruktionsboken och insåg felet. När det var löst fungerade allt som det skulle. Faan vilken bra maskin!! Nu kan jag borra överallt!! Blev dock bara en hylla för sen var jag trött o svettig. Hamnade i soffan framför en film - Sex and the city. Blev faktiskt besviken. Den är inte alls lika bra som serien, mer tragisk än rolig o klatsig som de brukar vara. De kanske börjar bli gamla?

Annars har jag suttit en hel del framför datorn för att lösa vissa problem. Tyvärr(?) är jag sån som inte kan ge sig så jag var tvungen att lösa detta problem. Det gjorde jag också men efter mycket tid. Ibland önskar jag att jag inte är så stönig utan att jag kan släppa problem, men nä, inte jag. Så det gick en hel del tid på något som egentligen inte var nåt men som jag inte visste. Jag har iaf lärt mig nåt nytt o det är väl alltid bra?!

Shopping

Det blev en tur till Örebro iaf. Vaknade av klockan i morse som en död sill, men tvingade mig upp för att göra nån vettig sak idag=). Efter en hink kaffe, promenad o dusch var jag redo för en tur till den stora staden.
Kom dit i tid o det var ganska lugnt då. Det blev lite mer än vad jag hade tänkt mig, men hur ofta åker man till Marieberg egentligen =). Blev en vinterjacka(äntligen) ett pat stövlar o två tunikoraktiga tröjor så att jag kan bli som alla andra o ha leggings, stövlar o lång tröja. Vad gör man inte för att passa in =).
Slutade med ett besök på Jula för inköp av en ny, bra borrmaskin. Så nu kan jag borra när f*n jag vill. Kanske ska göra det imorron bitti för att jävlas med mina grannar? =)

Annars har det blivit två långa promenader m grisen o en film. Har sett den nya Indiana Jones filmen. Mycket bra om man gillar Indy filmer. Och då jag är ett fan så gillade jag den här oxå=).

Resten av kvällen blir slapp inför morgonens strapatser....

Äntligen helg!!

Ja då var det äntligen helg. Två dagar med ren vila, för att sedan jobba endast två dagar nästa vecka. Har lite höstlov, vilket alla behöver, tror jag =).
Dock blir det nog en tripp till Örebro imorron för ev inköp av vinterjacka. Kan behövas när den jäkla hösten/vintern/mörkret är här =(.

Har haft finbesök här. Stefan kom upp från storstan för att muntra upp mig igår. Vi provade min nyinköpta dansmatta. Kan säga så här att den är MYCKET svårare än Irénes Mario dans. Vi körde tre danser o då var vi mkt svettiga=) Vi får se om jag blir fit eller inte =).

Dags för sängen snart. Sov gott!

Fn dagen, en dag tidigare

Idag har vi firat Fn dagen på mitt jobb. Det en stor fest kan man säga. Vi uppmärksammar alla länder med bla dans, sång och mat. Eleverna lagar maten men vi betalar. Detta är ett sätt att lära sig av varandra samtidigt som vi har fest=). kan det bli bättre? Har ätit otroligt mycket gott o lite lite mindre gott=), men man måste ju prova.
Tyvärr blir man så sliten efter denna dag. Det är en hel del för o efterarbete som måste göras, men kul är det. Nu dröjer det ett år till, så jag kanske hinner vila...


I`m back!!!

Efter lång tid kommer jag nu med ett litet inlägg. Har haft diverse problem, dels med datorn som har lagt av två gånger!!! Och då är den bara en månad gammal! Fick samtidigt problem med bilen som jag var tvungen att lämna in. Som tur var löste sig alla problem till det bästa men det tog mycket tid o energi så jag orkade,/kunde inte skriva.

Tänker inte ens försöka uppdatera er. Det händer så mycket hela tiden, samtidigt som jag är fullständigt utpumpad så jag kan nog inte tänka tillbaka så långt i tiden =). Jag ska försöka(lovar) att skriva lite mer än förut! Kan iaf tala om för de som undrar att Boris mår bra o är tillbaka i sitt gamla jag. Det är både positivt o negativt =). Var ganska skönt när han var lugn o snäll, men självklart vill man ha en frisk hund. Han ska ta sina stygn i morron, sen blir det väl ännu mer highlife=).

Fortsättning följer. Nu ska jag dö i soffan =).

Ölklubb

Som nybliven singel måste man prova på allt. Det är just nu mitt nya motto i livet, att prova nya grejer. För man vet inte om man inte gillar det om man inte provar. Man också ut och visa upp sig o visa att man finns, så man inte bara syns i tidningen...
Dagens nya var ölklubb. I karlskoga har man tydligen en gång i månaden en träff där man bla provar nya ölsorter, äter mat för dagens tema och helt enkelt umgås. Dagens tema var oktoberfest. Så det bjöds på korv o sauerkraut =).Det var mkt trevligt. Tyvärr lite lite ungt klientel men så är det att bo i Karlskoga. Man är alltid yngst. Fanns några yngre men jag satt inte vid deras bord tyvärr. Jag ska iaf gå dit fler gånger. En gång i månaden kan jag skippa kören för att dricka öl =).


Konsert

Ja då är det dags för mitt första köruppträdande i Karlskoga. Känns kul. Hade varit ännu roligare om jag hade känt mig lite piggare men det är väl för mycket begärt=). Har iaf en lyssnare. Den trogne vapendragaren Stefan ska komma och titta på mitt otroliga framträdande=). Blir nog kul...


Boris bebis

mår mycket bättre. Enligt hans mening är han helt frisk. LIka mycket PITA som vanligt. Finns ingen som kan driva en till vansinne lika mycket som han =). Dock är han otroligt seg ute så så pigg som han tror att han är, är han inte. Blir bara kortisar runt huset. Doktorns order. =) 
Han har ett stort ärr på hela magen, men kommer att bli lika söt som vanligt. För er som tycker att jag inte skulle ha saker drällandes i lägenheten som han kan äta, kan jag tala om att jag INTE har ätbara saker i lägenheten. Dessa godsaker(?) som hade i sin lilla mage har han lyckats få i sig ute. Ibland är han otroligt snabb(?) och lyckas stoppa saker i mun innan jag hinner reagera och märka något. Dock har vi haft ett allvarligt samtal om att äta saker som ligger på marken så problemet borde vara löst =), hoppas jag...






Krigsskador?

Fullt upp

För er som undrat vart jag varit så har det varit fullt upp hela veckan. Idag är första dagen som jag inte har nåt inplanerat på kvällen, skönt! Det har varit bio, kör, ljusparty och badhuset. Som sagt fullt upp.

Var på mitt första ljusparty igår hos en arbetskamrat. Fanns hur mycket som helst att köpa. Så klart köpte jag mer än vad jag hade tänkt mig. Tur att jag inte visste hur dyr Borishistorien skulle bli ;)


Boris bebis...

...är sjuk =(. Började med en spyhelg, tur att han var hos Stefan=). Då mådde han ganska bra ändå under omständigheterna. På måndagen började han bli riktigt dålig. Han ville inte gå på promenad. Ville BARA ligga i soffan, dvs mer än vanligt. Tillslut orkade han inte ens hälsa på Stefan när han kom hem, orkade bara vifta på svansen i soffan. Då förstod vi att det var nåt allvarligt fel...för de som känner Boris vet att han INTE är så lugn när man kommer hem, snarare som en tornado. Så det blev ett besök hos farbror doktorn o lite dropp. Blev lite piggare men röntgen visade att det var en svart klump i magen. För att göra en lång historia kort så blev det operation idag i magen. Visade sig att han hade en liten gömma i magen. En flaskkork(?) o en plastbit. Inte konstigt att han mådde dåligt....så nu är det lite synd om mig o Boris. Om mig för att jag sitter i Karlskoga o kan inte ta hand om min bebis o om honom för att han är nyopererad. Tur att jag ska till Karlstad imorron så jag får träffa min darling♥

En av mina favvobilder på Boris bebis, den andre får ni på köpet(he,he)

Filmtid

Har på två dagar lyckats se tre filmer!! Igår hemma vid tv:n och idag på bio. Vi börjar med gårdagens filmer.
Började med att titta på en lååång film som heter "In to the wild". Jag vet att alla "duktiga" redan har sett den men är du inte en sådan så kan du förtsätta läsa.
Filmen handlar om en kille som efter college bestämmer sig för att ge upp allt för att söka i USA. Helst med så lite pengar som möjligt. Han är nämligen ute på sitt stora äventyr. Han slutgiltiga mål är Alaska. Många kloka tankar och idéer om hur vi ser på våra liv och vad som är viktigt i livet. Det är kanske så man ska göra? Sälja allt o flytta ut nånstans i ingemansland? Dock lite seg och lång men helt klart sevärd. Plus för att det är en sann historia.

Sen blev det en gammal hederlig film från 80-talet. "Ghostbusters". En härlig film som får en att tänka tillbaka till min ungdom. Ghostbusters låten var länge en av mina favoritlåtar och jag hade tom soundtracket på band(!) vilket jag senare i livet iofs spelade över. Det var tider det när det bästa ljudet man hade var på ett sketet kasettband =)

Så till sist dagens film, "Mamma mia". Ja jag vet att ALLA nästan har sett den och nu har jag också sett den. Den var iaf bra, men inte bara rolig utan även sorglig också. Citerar Lotta som var med "det beror ju på vilka tankar som kommer fram" och jag håller verkligen med. Klart att jag satt och log en hel del men jag grät också ett par gånger. Hade jag varit hemma så hade jag bölat mer. Tur att jag har den på datorn så jag kan se den igen o gråta hur mycket jag vill. Det handlar ju mycket om relationer, dels mellan mor och dotter o dels mellan vänner/älskande. Jag kände bara sorg när jag såg vissa scener. Tänker på min egen fuck up relation till min mamma. Jag hade dött för att ha en sådan mamma som Meryl Streep i filmen. Nu ser ju inte verkligheten ut så och iom allt annat som har hänt den senaste tiden så kändes det. Men, det är skönt att fälla en tår ibland =)

Nu har jag precis avslutat ett samtal med Fredrika. Kändes som om det var minst 100 år sen vi pratade. Mycket catch up. Vi ska antagligen luncha på fredag så det ser jag fram emot =).


Loppis

Har nu varit på den berömda loppisen här i Karlskoga. Det var verkligen som alla har sagt. Strax innan nio stod ett helt gäng och hängde på gallren. När de väl öppnade rusade folk in. Själv var jag inte ute efter nåt särskilt så jag o L gick mest o tittade. Hittade iaf två tavlor o några glas som jag ska gjuta ljus i. L var så snäll så hon bjöd mig på fika. Jag fick välja precis vad jag ville =).
Lyckades oxå träffa på en gammal klasskamrat från universitetet som jag inte har sett på si sådär 2 år. Jag fick hennes  nummer så jag får väl höra av mig nån dag. Det värsta var att jag inte kom ihåg hennes namn, men smart som jag är gick jag hem o sökte på hennes nummer på nätet och vips visste jag precis vad hon hette. He, he så nu behöver jag inte skämmas nästa gång!!

Det finns godhjärtade människor!!!

Idag träffade jag en otroligt godhjärtad person =). Satt på lunchen och försökte få med mig L på loppis imorron. Hade nämligen tänkt att se om de hade någon billig cykel då någon JÄVEL har snott min fina gröna cykel(snyft). Jag har hört att de kan ha bra och billiga cyklar där så jag hade tänkt att kolla. Då säger C en av de nya UNGA lärarna att jag kan få hennes. Hon bor nämligen i Karlstad och när hon började på jobbet trodde hon att hon skulle behöva cykla från busstationen så hon tog hit en gammal cykel. Då hon inte behöver den o inte vill ha den så fick jag den av henne!!! Kan ni tänka er nåt snällare? Fick inte ens ge henne en slant utan jag fick den. Så nu har jag en blå herrcykel som INGEN ska sno!!! Jag tyckte iaf att det var otroligt godhjärtat av henne o lösa mitt cykelproblem. Så nu kan jag cykla till puben utan några problem...Tjoho!!


Mitt nya intresse

Har hittat en sak som tom är roligare än sing star!! Det är att dansa på dansmatta!! Iréne har köpt en till sin dotter som vi var tvugna att prova. Det var det roligaste jag har gjort på länge! Inte nog med att man får motion, man får skratta åt den andra personens o sina egna missar. Hade en provomgång i söndags o igår blev det det långa passet. 2 timmar stod vi på dansmattan o gjorde våra moves =). Skratta så vi grät ibland men kul var det. Hade ju så klart fel kläder på mig. Kan inte rekommendera stickad tröja o jeans om man ska dansa på dansmatta. Luktade inte speciellt gott efteråt. Det var ju inte rosdoft direkt =). Den roligaste kommentaren stod Irénes dotter för. Hon hade hjälpt oss att sätta igång spelet för att sedan gå till en kompis. När hon sedan kommer tillbaka efter en timme frågar hon oss om vi är varma? Ja hurså? Jo för jag fick imma på glasögonen när jag kom in i rummet!! Ha, ha. Ja då kanske vi var lite varma?
Tyvärr har jag ingen egen matta o det är jättesvårt att hitta nån till gamecube. Alla mattor finns bara till Ps2 eller Wii som jag INTE har. Men jag ger inte upp. Snart finns det nån till salu som JAG ska ha =). Eller så kanske man kan snika en konsol av nån. Någon som vill låna ut sitt Ps2?

Så akta er. Snart är jag drottning på dansgolvet och vältränad!! 


Boggtorka

Om det är nån som undrat vart jag har varit så har jag haft bloggtorka. Tycker inte att det händer nåt intressant i mitt liv, utan bara jobb, jobb, jobb. Fast det är inte riktigt sant. Har faktiskt hänt en del som jag skulle kunna ha bloggat om men jag har inte haft nån lust. Är bara trött o då är inte bloggandet nåt jag prioriterar tyvärr...ska försöka att bättra mig men jag kan inte lova nåt =)


RSS 2.0