Minigolfsäsongen inledd

Idag inleddes minigolfsäsongen. Och jag vann!!! Vi var båda lite ringrostiga och det var jämnt fram till sista banan, men mina nerver höll i sig och jag vann med 1 slag. Är man bäst så är man =)

 
En glad vinnare!

 
En dålig förlorare =)
Förloraren fick bjuda mig på mat på Pasha. Mycket god mat. Sen åkte vi hem till mig och då blev Boris så här glad.


Med mattes nästan dyraste skor. Antagligen Herrhagens största tönt!

Jobbångest

Har ingen lust att jobba imorron. Har noll och åter ingen energi för jobbet, bara för allting annat. Räknar dagarna till semestern. Nu är det bara 4 veckor kvar. Tyvärr är det en tråkig vecka. Inget speciellt händer på sfi utan det är bara vanliga lektioner. Har ingen lust alls.
Är det fler där ute som känner som jag? Vi kanske ska bilda en grupp och skolka från jobbet? =)

Fullt ös, medvetslös!!

Vad är det som gör att när man är ledig ska man göra allt och gärna lite till? Ska man inte ta det lugnt då?
Igår var det fullt ös från morgon till kväll. Började dagen med att ta en långpromenad med Fredrika och Boris på Sörmon. Det var inte en käft där först så jag släppte Boris lös, men sen hörde jag en hund skälla i fjärran så jag kopplade honom. Han verkade inte bry sig, var mest glad över att vara i skogen.
Sen var det dags för tvätt. Har dragit ut på min tvättid eftersom det har kommit roligare saker emellan, så jag hade ett berg av tvätt. 5 hela maskiner blev det, så då kan ni ju tänke er hur mycket det var. Hade kunnat tvättat mer men jag hann inte.
Efter det var det dags för en promenad till + matlagning. Då var jag tvungen att vila så det blev ett avsnitt av prison break igen. Bara 2 kvar nu =).
Sen kom jag på att jag har sagt att jag ska försöka spela gitarr på tisdag när vi har musik. Ska försöka få våra elever att sjunga "Pippis sommarsång" på skolavslutningen och då måste vi träna. Jag med. Så det var bara att ta upp gitarren och sätta igång. Nu var det så länge sen så jag kom nästan inte ihåg hur man stämmer en gitarr. Då var det tur att jag har en skiva som man kan ta hjälp av. Så då blev jag sittandes med gitarren en lång stund. Var riktigt kul. När jag hade tröttnat på det var det dags för en promenad igen och sen sängen. Var så jäkla trött och hade ont i ryggen. Hade nämligen badat Boris på förmiddagen och då brukar jag få ont i ryggen. Inte världens bästa ställning.
Hade egentligen tänkt jobba igår men det hann jag inte. Jobbar hemma idag så det får bli idag istället då, hur jag nu ska hinna det? Det är nämligen fullt ös idag oxå. Hur har jag tänkt egentligen?


Slapparkväll

Har haft en underbart skön och välbehövlig slapparkväll. Har varit så trött i flera dar så jag hade bestämt mig för att jag verkligen skulle slappa. O det blev det. Har sett 2 avsnitt av prison break o rent hus. I dag var det ganska äckligt så tom jag blev berörd.
Planen var att jag inte ens skulle gå nån längre promenad, men efter rent hus var det dags för kvällspromenad och då passade jag på att gå runt Lambergstjärn. Tror att Boris är lite mörkrädd för han tyckte inte om fiskarna som stod utmed stranden och han brukar aldrig bry sig om dom. Men nu burrade han upp sig och morrade åt dom. Förstår inte varför men det är ju Boris i ett nörskal, jag förstår honom inte alltid men han är ändå min gris.♥

Osnygg

Började dagen som vanligt, lite kaffe och sen ut på en långpromenad. Jag brukar inte vara så noga med hur jag ser ut när jag går ut eftersom ingen brukar prata med mig och jag är inte ute efter att socialisera utan att förbränna. Men från och med idag kanske jag får tänka om? För när jag hade gått en bit mot Örsholmen kom en kille cyklandes och stannade. Han tyckte Boris var så snygg och ville hälsa och prata. Boris var sitt charmiga jag och hoppade och slängde lite med käften, för att sedan bli helt ointresserad. Så då pratade killen med mig. Han såg ut att vara en ganska normal kille, såg trevlig ut. Allt jag tänkte på var hur jag såg ut egentligen. Sen sa han att han hoppades att vi skulle ses igen. Jag med sa jag.
Så nu måste jag alltså vara snygg när jag ska ut och gå? Ifall jag träffar honom igen eller nån annan trevlig kille som har en förkärlek för bullterrier. Det är ju inte det vanliga. Som tur var hade jag inte gått så långt så jag var inte dyngsvettig än. Alltid något positivt =).

Thai massage

När man jobbar på sfi har man ibland förmånen att få presenter av elever. Detta är vanligt i deras länder och de tar med denna sed när de kommer hit. Det är mycket trevligt men presenterna är av varierad art. Vissa är mycket bra, andra sämre. Det där med tycke och smak kan vara lite sisådär.
I allafall fick jag ett presentkort av en elev vid julavslutningen på Thai massage. Hon driver en egen salong och har bla massage. Så igår hade jag äntligen fått tummen ur och hade beställt tid för massage.
Jag har aldrig varit på thai massage och hade ingen aning om hur det skulle vara. Hade fått lite inside information innan så jag var inte helt ovetandes.
När jag kom dit fick jag byta om till en gigantisk pyjamas och lägga mig på en tjock madrass. Sen masserade hon och stretchade mina muskler i hela kroppen. Det var mycket skönt. Hade lite svårt att slappna av först men sen gick det bra. Hon använde hela sin kropp för att massera mig och jag märkte hur stel man är i vissa muskler. Speciellt i benen som man aldrig stretchar över huvudtaget.
Det bästa med massagen var att jag inte blev så snurrig i huvudet som jag brukar bli. Så det var inga problem att gå tillbaka till jobbet för att jobba en stund. Detta ska det bli mer av. Aldrig fel att sträcka på sina  muskler.


Historien om den försvunna kjolen

För 3 veckor sen när jag var i Göteborg köpte jag en enkel men snygg kjol. Då det nya är att visa mina snygga ben tänkte jag att denna kunde passa bra. Min nya stil är ju att försöka att bli mera kvinnlig och vad passar bättre då än kjol?
Dock har den blivit liggandes i garderoben i väntan på en passande tid. Denna tid skulle infalla igår morse. Hade redan tänkt ut vad jag skulle ha på mig, kjol,tights och en tröja. Perfekt för att va snygg på jobbet.
Men när jag skulle ta fram kjolen var den borta! Jag letade igenom garderoben minst 3 gånger och även på andra ställen, men ingenstans gick den att finna. Tiislut fick jag se mig besegrad och tog en annan kjol i stället. Dock gäckade kjolen mig hela dagen. Var kunde den finnas eller vart hade den tagit vägen?
När jag kom hem på eftermiddagen tog jag ett nytt tag. Nu var jag lugn och saklig men den fanns inte i garderoben i allafall. Då började jag titta på andra ställen. Ni som har varit i min lägenhet vet att det inte finns så många ställen som en kjol kan gömma sig. Speciellt eftersom jag inte hade använt den en enda gång. Jag började titta i påsar och andra ställen. Och där, i en stor svart väska som skulle vara tom låg kjolen!! Då kom jag på att på dagen innan jag ramlade och slog mig i huvudet hade tagit en promenad till Örsholmen för att göra Fredrika sällskap i solningen och istället för att sola i bikini kunde jag ha på mig en kjol. Detta hade jag totalt glömt bort(kanske berodde på smällen) så jag hade ingen aning att kjolen kunde befinna sig där. Tänk vilken lycka!! Jag slapp att köpa en ny =).


Änglar och Demoner

Precis hemkommen efter att ha sett filmen "Änglar och demoner". Mycket bra film, men boken är bättre. Tyvärr inser jag för varje gång jag är på bio att min kropp tycker inte om att gå på bio. Ont i arslet, knäna och ryggen. Men det kan det vara värt ibland. Köpte för en gångs skull lösgodis också. Tyvärr var jag så mätt efter maten(nachos på Kebab House) så jag åt max en 1/3. Men då har jag kvar tills imorron då det vankas final i Eurovision. Mycket bra.

Nu blir det dags för sängen. Har varit uppe alldeles för länge för en fredagskväll.


Resten av...

...europa tyckte inte som jag så det bidraget kom inte med. De förstår nog inte charmen med låten. I allafall vann jag över Stefan. Vi hade valt ut 5 stycken låtar var och jag fick med tre och han två. Så jag är en vinnare i allafal =).


Ännu en kväll med...

... eurovision. Jag älskar denna tid på våren då man får höra ny musik från hela europa. Många nya influenser, en del skit men mycket bra också. Bara att leta på spotify snart =). Nu ska jag bara se resultatet innan det blir sängen. Borde egentligen inte sitta uppe så här sent men vad gör man inte för eurovisions skull? Det är ju ändå bara fredag imorron, vilket betyder elevfritt och snart helg. Längtar till sommaren...
Det här var en av mina favoriter, får se om resten av europa tycker det?

Efter ett samtal igår...

... hamnade jag mitt i ett dilemma. Vet inte vad jag vill eller vad jag ska göra. Om jag gör det behöver jag stöd. Tanken var att jag skulle ringa detta stöd och beställa en tid, men hon hann före. Kanske var meningen?

Konstiga människor

I mitt hus har vi ett mycket föråldrat tvättstugesystem, dvs man skriver upp sig på en lista. Det fungerar väl jättebra om det inte vore för att det inte fylla på med nya papper. Sist fick jag ta en gammal kallese till APTn. Så i fredags tänkte jag att jag skulle vara lite duktig. Så jag sgjorde iordning ett på datorn och skrev ut på både fram och baksidan för att spara papper. Jag tänkte att alla skulle bli glada. Icke!!
Ikväll när jag gick ner för att ändra min tid stod det högst upp på pappret: "Vem har ändrat pappret och varför?" S å jag svarade för att jag var trött på att det aldrig finns papper och att jag trodde att folk skulle bli glad. Men jag skrev inte vem jag var, så de får väl gissa sig till det. Lite konstigt tycker jag att det är. Först trodde jag att jag hade skrivit fel tider eller så...men inte så jag förstår inte frågan. Det är väl jättebra om nån tar ett intiativ så slipper vi rita och leta efter papper varenda gång eller??

En lugn helg...

... med min favorit kille.
Har faktiskt tagit det lugnt precis som jag lovade. Känner att jag inte orkar härja utan måste vila emellan. Dock har jag faktiskt fått lite gjort, det viktigaste.
Börjar må bättre. Har bara kvar det stora såret i ansiktet och det dröjer nog inte länge innan det släpper. Tyvärr kliar det jättemycket. Är fortfarande svullen i ansiktet, men det går väl också över. Det jag är mest orolig för är att jag känner mig lite rädd och nervös när jag är ute och går på kvällarna. Jag som aldrig har varit rädd känner mig nu lite orolig. Varför? Vet inte. Det var ju inte så att jag blev överfallen utan jag gjorde det ju själv. Jag tror att det kanske beror på att jag inte minns vad som hände efteråt. Att jag bara har svaga minnen av hemgången och vidare. Jag hoppas iaf att det går över för så här vill jag inte känna. Känner mig som ett barn...

Överlevde...

...dagen, men jag var mycket trött. Kände att det var jobbigt att koncentrera sig och fick huvudvärk. Men jag överlevde. Har dock fått mijontals frågor och många oroliga elever. Känner att man lever.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt och tittat på Hjälp jag är med i en japansk tv show för första gången. Jävlar vilket sjukt program men det var ganska roligt. Nu blir det snart sängen så jag orkar med morgondagen oxå.

Har varit barnvakt...

... till Boris 4 år idag. Fick lite extra kvalitetstid och det är ju alltid mysigt. Vågade mig ut på en promenad runt Lambergstjärn. Gick lugnt, inte som vanligt utan Boris fick tom lukta på blommorna eller snarare på alla äckliga tikfläckar så han var nöjd. Det gick bra. Dock känner jag att jag blir fort trött. Jag har tom lovat Stefan att inte ge mig ut till Sörmon denna helg om nånting händer. I allafall inte själv. Så det är väl lika bra att lyda. Brukar ju inte bry mig men jag ska nog vara lite försiktig...

Stefan kom vid 5 tiden och då stod jag nästan redo med kaffet. Själv hade han med sig lyxiga glassbakelser från Hanna Larsson konditori, så det var nog tur att jag tog den där promenaden och en smal middag.

Nu blir det snart nyheterna för att se om det ser lika illa ut i världen som vanligt och sen blir det rent hus. Min favorit!!

På bättringsvägen

Idag är det tredje dagen efter min förödande cykelolycka och jag mår mycket bättre idag, så imorgon ska jag pallra mig iväg till jobbet och hoppas att det går bra. Har tom sovit riktigt bra inatt. Dock var jag lite orolig igår. Har nämligen varit mycket skakis och geléaktig i benen. Dessutom har mått illa i perioder + huvudvärk. Så efter 2 dagar ringer jag till rådgivningen för att höra om detta är normalt. Dessa tycker att jag ska kolla upp det. Jag trodde att de skulle kanske säga att jag skulle ta mig till Gripen, men icke. Hela vägen till ett fullbelamrat akuten vilket inte låg på samma ställe som sist jag var där, eller det låg på samma ställe men man fick köra en annan väg, vilket gjorde att jag mådde illa när jag kom dit.
Efter 6 timmars vilande och en kort stund undersökning visade röntgen att allt var okej. Då var jag så hungrig så jag hade ont i huvudet av det, för det gick över ganska mycket när jag kom hem och fick äta och dricka.

Efter den här olyckan har jag lärt mig en läxa iallafall. Nu är det slut med överkonsumerande av alla det slag, utan nu blir det ordning och reda i mitt liv. Vill inte vara med om detta en gång till. För er som är nyfikna hur jag ser ut kommer här en bild och som de säger på Tv: Känsliga tittare varnas :D



Detta var första dagen. Nu är jag lite mer svullen runt ögat. Känns som brottsfoton. Är ungefär lika glad. Tur att man har träskalle så man överlever.
Ja, ja jag mår iallafall bar och det är det viktigaste eller?

Stora kramar till alla och var rädda om er ute i trafiken!!

Cykelolycka

Ska egentligen inte sitta här men jag vill bara tala om att jag har varit med i en cykelolycka och har fått hjärnskning bland annat. Återkommer senare med mer detaljer.

Vilse i skogen?

Idag hade jag ställt klockan på 06.30 för att ta med mig Boris ut i Sörmonskogarna. Planen var att det inte skulle vara så mycket folk eller hundar då så han skulle kunna vara lös. Kan säga att jag inte var direkt sugen när klockan ringde och det var nästan så jag ställde in, men jag tänkte på Boris lycka så jag kravlade mig upp. Han själv låg kvar i soffan och sov! Pigg hund man har?
I allafall kom vi dit strax efter sju och det var inte en själ där. Perfekt! Så vi gick ut i skogen på en stig. Har gått där förut men det var läänge sen. Boris var överlycklig, sprang som en tok. Inte en hund eller människa i sikte.
När vi kom ut i en glänta tyckte jag att det kom en hund mot oss(lite nervig kanske) men det var bara ett rådjur. Boris hade inte ens sett den, men jag kopplade honom en stund och rådjuret försvann.
Lite djupare in i skogen hörde jag hur det knakade och vad ser jag inte mellan buskarna? Jo en älg som springer. Skit tänkte jag och skrek på Boris som ännu en gång inte hade sett nåt. Tur att han inte är en hund som jagar. Nu tänkte jag att det var lika bra att försöka leta sig tillbaka. Det var lättare sagt en gjort. Hade tydligen gått ganska långt in i skogen och det fanns inte direkt några stigar. Så vi fick klättra i berg, gå i blöta myrar och rissnår. Började fundera ett tag om jag hade gått vilse? Självklart hade jag trampat i vatten oxå så skorna var sådär roligt blöta. Tillslut kände jag igen mig och vi kunde gå tillbaka till bilen. Både jag och Boris flåsade, men nyttig träning för oss båda. Vi kunde varken sjunga eller prata så det var alltså högeffektiv träning :)
Mysigt var det i allafall, och det var en lycka att se Boris såå glad. Han var faktiskt ganska duktig oxå och lyssnade okej. Jag kanske har lite låga förväntningar på honom?
Detta ska bli det nya. En dag varje helg ska jag kämpa mig upp tidigt och ge mig ut i skogen med honom. Nästa gång kanske jag vänder istället för att försöka hitta en väg tillbaka?

Nu är jag nyduschad och fräsch. Dock med vissa rivsår efter alla buskar men det går över. Ska snart ge mig ner till stan för en dejt med bussCristina.

Ha en bra dag!


Då jag inte är en arbetare...

...så demonstrerade jag inte idag. Frågan är väl vem som egentligen är arbetare? Då får man väl inte ha en universitetsexamen? Inte många arbetare då kanske?
Istället har jag spenderat dagen med att laga mat. Har slängt(?) ihop 3 olika rätter, vilket resulterade i 16 matlådor. Har bestämt mig för att försöka gå ner dom där sista retliga kilona som vägrar att släppa. Så nu har jag tagit till experthjälp av Irene. Hon har gett mig några olika viktväktar recept så nu ska jag köra järnet till veckan för att se om det hjälper.

Såg förresten på Facebook att jag har blivit moster till en flicka. Ja det var ju kul för dom el?


RSS 2.0