Nästan nyårsfest

Igår hade jag den stora äran att vara på Fredrikas nästan nyårsfest. Vi tog festen en dag tidigare då hon jobbar idag. Tanken var från början att den skulle ligga på nyår men nu blev det som det blev, pengar före vänner(skämt).

Kvällen inleddes med supé med 3-rätters!! Först baguette med brieost och honungsbalsamvinäger. Mums. Det var nåt av det godaste jag har ätit, hade kunnat räckt så men icke. Sen blev det helstekt fläskfilé med risotto och kantarellsås. Nästan som i Hells Kitchen =).
Middagen avslutades med chokladmousse som tom var dekorerad. Kan det bli bättre. Sen blev det brädspel för hela slanten. Fredrika har ett roligt spel som heter När och Fjärran och där sattes ens kunskaper verkligen på prov. Var mycket kul även om det fuskades ibland=). Så hade det varit schyssta regler så hade jag och Erka vunnit en gång av två men nu blev det ingen fast vi var säkrast!! De andra fick ju mest barnfrågor =).

Halv tre var jag hemma och i sängen, inga problem att få en taxi dagen innan nyår så på så sätt var det toppen! Idag blir det istället  en lugn kväll tillsammans med Stefan innan det bär av hem, fast bara för en kortare tid...

Flytthjälp

Idag har jag agerat flytthjälp åt fröken Källgren. Att flytta är något av det tråkigaste som finns, men hjälper man bara till så är det helt ok. Då behöver man ju inte ha ångest att man inte ska hinna osv. Trots allt så gick det mycket smidigt. Det som krånglade mest var att vi fick vänta lite på han som vi skulle låna bussen av och att vi fick byta buss då den ena inte startade. Sen flöt det på mycket bra och trots alla Källgrens möbler var vi klara på 2 timmar. Helt otroligt! Dock var vi många och ALLA kunde detta med att flytta. Inge klag där inte =).
Dock är jag mycket avundsjuk. Skulle oxå kunna tänka mig att bo där. Vi får se när det är min tur...

Tyvärr blir man mycket trött av att flytta och bära och springa i trappor så idag kan man ligga i soffan med gott samvete, första gången på hela veckan som man kan ha gott samvete =).


Attraktiv på singelmarknaden

Nu är det bevisat. Jag är trots allt attraktiv på singelmarknaden. Har beklagat mig tidigare men jag tar tillbaka allt. Vet dock inte vad det beror på att jag helt plötsligt är intressant. Kanske är det håret? Eller så är det mina leggings? Tål att funderas på!
I vilket fall hade jag en toppen kväll igår med Fredrika och Erka. Dock har Fredrika en jobbig =) förmåga att försvinna hela tiden. Hon säger att hon är på dansgolvet, men hon finns aldrig där när jag tittar. Kanske raggade hon starka(?) karlar till morgondagens flyttning? Eller så har vi en förmåga att gå om varandra hela tiden. Men vi möts alltid upp så småningom♥.

Slapp o mys

Ännu en dag med slapp och mys. Nästan julafton idag igen då vi alltid har firat jul m Alex på juldagen och så även i år. Blev först en tur till hammaröa för att hämta(dret-) ungen som snart är 18 år(?). Vart tog tiden vägen?

Sen blev det julfika och paketöppnande. Sen tog hela "familjen" en promenad med dretungen Boris i skogen. Var lite kallt men med min nya mössa kändes det skönt =).

Väl inne blev det julmat igen. Planen var att det skulle ta slut idag, men då David inte behagade att dyka upp(körtelfeber) så blev det mat över. Sen tog "barnen" en liten(?) tupplur.

Nu har vi fikat igen och spelat buzz. Jag vinner ändå trots att vi är 3!! The winner takes it all...

Slapp jul hemma hos Stefan

Ja då är julen snart över och den firades mycket lugnt hemma hos Stefan. Först en fika med ex svärföräldrarna som för en gångs skull var riktigt givande. Var inte samma gamla vanliga samtalsämnen =). Fick en julklapp av dem trots att jag egentligen inte ska ha nån.
Sen blev det julmat. Orkade tom duka fint så det kändes faktiskt lite lyxigt.

Se vad mycket mat för två personer men det räcker i flera dar =).


Stefan spänner upp sig!

Fick ta flera bilder på mig då jag sitter som en hösäck vilket gör att jag ser fetare ut än vad jag är =). Notera den nya frisyren. Fungerar även lockigt, eller?

Stefans jultallrik. Lite överfull, men ändå tog han en portion till =).

Nu dricks det lite cider och myser. Har vunnit en omgång av Buzz oxå.

Nu är det jul igen..

Ja då var det julafton då, den dag som en stor del av jordens befolkning väntar på. För mig kan det egentligen kvitta. Har aldrig varit speciellt förtjust i julen. Det är den dag på året som man förväntas vara glad. Detta var ett problem när jag var yngre då jag automatiskt blev sur o grinig(motvals jämt). Idag är jag dock glad trots omständigheterna. Inga krav, ingen stress eller press. Kan det bli bättre?
Lite juletrevlig ska jag dock vara. Ex svärföräldrarna kommer på fika. Sen blir det lugn o ro och mycket gött. Ha en god jul och hoppas ni får mänga julklappar. Själv är jag otroligt nyfiken på vad jag ska få i år. Har ingen aning o speciellt inte från Irene. Har varit mycket nyfiken på detta paket. Så vi får se vad det kan vara...


Julefrid

Gud vad härligt det är att vara ledig! Tyvärr börjar jag redan inse hur många dar som redan har gått, vilket gör att jobbet redan närmar sig=(. Får INTE tänka så!
Har fortfarande inte julpyntat. I och för sig så är väl det Stefans jobb eftersom jag är hos honom, hm kanske ska sätta honom i arbete? Om jag ska vara ärlig så spelar det ingen roll då jag inte är nån julemänniska. Tycker bara att det är skönt att vara ledig o slappa. Dock gjorde jag en saffranskaka och bytte grytlappar och kökshanddukar till de med julmotiv så lite julstämning har jag skapat=). Och inte att förglömma-kokat min egen julskinka som jag redan har provsmakat.
Nu ska jag fortsätta min slappning. Ha en god jul allihopa och hoppas att ni har varit snälla så att tomten kommer!!


30+

Ja då är man 30+ då. Känns ganska bra faktiskt, ingen större skillnad än innan. Oh ja Henrik man är inte äldre än man känner sig. Och då jag känner mig som 25 och alltid får visa leg på bolaget så måste jag ju vara 25 el? =). Och Catti det är inte en semesterdag extra vid 40 utan 6!!! Men jag längtar inte tills 40 iaf.
Konstigt nog blev jag mer firad när jag fyllde 31 än jag blev när jag fyllde 30(?). Det var faan bättre att fylla 31 tydligen. Av min matmamma Iréne fick jag 8(!) färdiga matlådor (hade önskat mig 10 halvt på skoj) som jag har när jag kommer tillbaka till Karlskoga. Kan det bli bättre än att ge matlådor till en som slutat lagat mat? Av Fredrika fick jag ett par blåjeansaktiga leggings som hon hade försagt sig på =). De var helt underbara så jag gick och köpte de svarta dagen efter. Av Alexandra fick jag ett spel till Ps2 och av Stefan en bok, maoam kolor och ett biobesök med med middag och öl som utnyttjades igår.
Men det största var nog i skolan. Då det var terminens sista dag hade vi tårtätning, betygsutdelning och dans runt granen. När betygen hade delats ut och det var dags för dansen kommer en av mina fd elever in med en tårta stort som ett hus och HELA aulan med ca 100 elever sjunger Ja må hon leva. Kan det bli större? Tårtan provsmakades hos Fredrika och den var helt underbar. Hade dock redan köpt en tårta så den fick jag frysa in så länge. Tydligen har jag betytt något för denna elev för det var 1 år sedan som jag hade henne i min klass, trots detta bemödar hon sig att baka en ljuvlig tårta till mig. Jag misstänkte att hon skulle köpa något men inte så här. Så det blev en mycket bra dag. En bra start på julledigheten!!

Nedräkning

Nu är det bara 1,5 dag kvar innan ledigheten!!! Tjohoo!!! Längtar nåt otroligt. Pratade med mina elever i en annan klass idag som jag bara är inne i ibland och sa att jag längtar till torsdag. Då sa en elev: För att du fyller år då? Det hade jag fullständigt glömt bort. Inte riktigt men det var inte det jag längtar efter. Tänk vad man ändrar sig efter åren som går. Förr var det skitviktigt att fylla år och nu har jag nästan glömt bort det. Förr väntade man på att fylla olika åldrar. 18 för att kunna gå på krogen, 20 för att köpa alkohol på systemet, 23 för att det inte skulle vara problem att komma in på alla ställen. Men nu då, vad ska man vänta på då? Döden eller? Nå skämt och sido men varför ska man fylla år nu? Jag vill inte bli äldre, trivs ganska bra som det är, vill absolut inte byta mot en yngre ålder för då var jag inte lika smart som jag är nu(ha,ha). Jag får helt enkelt vänta på att fylla 40 så jag får längre semester, fast det känns ju som en evighet. Har ni några förslag?

Dålig bloggerska

Ja jag vet att jag aldrig bloggar. Jag har ju ingen energi att skriva, men det kommer väl förhoppningsvis om jag inte lägger ner bloggen...tiden får utvisa. För egentligen har jag ingen ursäkt att inte blogga, för det tar ju inte så lång tid och det händer ju en massa hela tiden. Det kan ju bero på att jag har hamnat i zyloms grepp och spelar helt värdelösa spel som inte gör annat än tömmer hjärnan, vilket i sig är mycket skönt. Jag lovar att jag ska bli bättre =), i allafall försöka =).

Üllared

Då är resan till Göteborg med den inplanerade resan till Ullared över. Blev en skön stund som gav lite energi. Irenes pappa var helmysig. Mycket lik Irene så det gick att munkäftas lite. Lärde honom (och mig) att skanna diabilder. Herr K har ju ca 8900 diabilder(!) som han vill ska ligga på datorn. Skannern är jag ju inte superhaj på men eftersom jag är en tekniknörd så var det bara att lära sig själv först och sen herr K. Han blev så imponerad så nu är han jättesugen att ta itu med sina bilder. Fick tom en present som Irene köpte till mig på Üllared.♥

Igår var det tyvärr dags för hemresa. Klockan 8 gick bilen mot Karskoga och jobbet. Kan säga att det var ingen höjdare att jobba men det gick väl bra. Väl hemma var det dags för uppackning av alla saker. Det står nu grejer högt och lågt i hela lägenheten. Blev lite mer handlat än vad jag hade tänkt mig, men jag kan ursäkta mig med att mycket är julklappar och det andra behöver jag =). Så nu är alla julkappar införskaffade. Nyfikna?


Fullt ös

Efter en otroligt fullspäckad och jobbig vecka fortsätter helgen i samma takt. Idag är det sång på schemat för hela dagen...puh!!! Ska både uppträda på torget och ha konsert. Det på torget blev extra för att lilla pluttestaden Karlskoga blev årets kultur stad. Kul att stå där och se ut som en mupp. Troligvis kommer typ alla elever vara ute på stan och se en. Ja, ja vad gör man inte för att va med=)
Sen är det alltså dags för konsert på eftermiddagen. Så jag vet inte när jag kommer hem...hade planerat att jag efter denna vecka skulle spendera HELA söndagen i soffan, tills jag kom på att jag skulle till Göteborg på söndagen!! Kanske får vila till jul istället???

Leggings

Har länge försökt anamma modet leggings. Har dock inte känt mig helt bekväm  utan känt mig som en stor kossa, men jag har inte gett upp. Så Fredrika...du kan va stolt, jag har använt leggins 2(!) gånger denna vecka!! Idag hade jag min nya tröja som jag köpte igår med svarta leggings. Kände mig skitsnygg. Börjar faktiskt känna mig bekväm. Tyvärr hjälpte det inte för att överleva dagen som överlag har varit förjävlig!!! Tur att det är helg o att man slipper se jobbet på ett par dagar...

RSS 2.0