Släkten är värst

Idag fick jag veta på Facebook att jag ska bli moster igen. Jag säger bara en sak...släkten är värst!!

Surmus

Blir såå trött på gamla kärringar som är sura och spelar martyrer. Måste dom vara sånna jävla surmusar. Det är väl inte mitt fel att de inte har fått sig nåt på länge(om än någonsin). Nej, raka rör är min melodi, inget jävla gulligullande!! Kan dom inte växa upp och säga sin åsikt istället för att vara sura på sin omgivning istället!!


På min bakgård...

... träffade jag på ett gammalt ex!!
I lugnan ro kom jag från tvättstugan och passerade min bakgård. Och vem står där och pratar i telefon om inte mitt första ex som jag inte har sett på 100 år. Det hade jag inte förväntat mig alls.

Han var min första "pojkvän" när jag var 15 år. Trots att det egentligen var helt misslyckat och dog ut i sanden så var han ändå en av de första som var intresserad av mig. Dock kan jag inte förstå vad jag såg i honom då, nu ser han bättre ut ...men nä skulle inte tro det. Han får mig bara att tänka på högstadiet och alla fester i Himlabacken. Vill inte bli tonåring igen :D 
Tacka vet jag att vara 30+, med egna pengar, förhoppningsvis mer självförtroende och inga föräldrar. Nu kan jag iaf bestämma själv!!


Hemma igen...

..efter en rolig men intensiv helg.
Har spenderat helgen med Irene och hennes dotter i Göteborg. Lite miljöombyte är aldrig fel. Ska ärligen säga att det kändes si så där att åka bort en helg igen, men det var precis vad jag behövde. Nästan som att åka på retreat =).
Vi har ätit i mängder, träffat kompisar till Irene, shoppat, spelat spel, promenerat, fått fotvård mm.
Det bästa med att åka till Irenes pappa är hans frukostar. När jag växte upp fick man aldrig ta mer än ett pålägg på mackan, kanske två om det var ost och marmelad. Denna regel finns inte hos Familjen K. På deras frukostbord finns minst 6 pålägg och man får ta flera pålägg på smörgåsen. Det är rena drömmen för en frukostälskare=). Den sista smörgåsen får man ta minst 4(!!) pålägg bara för att det är gott. För er som inte är göteborgare eller har kontakter där nera heter detta fenomen att "möla". (Man äter bara för att det är gott.) Och det är bäst att man lär sig lite götelaborska när man träffar familjen K. Jag har blivit mobbad hela helgen för att jag inte uttalar sk, sj mm i halsen utan som ett visslande ljud(alla Karlstabor vet vad jag pratar om). Det är ju tur att Irene får nån att gadda ihop sig med då och då=).

Helgen avsluteades dessutom med fotvård i Borås. Har aldrig varit på fotvård, men det var jätteskönt och fötterna känns som nya. Så nu kan jag gå i sandaler utan att skämmas. Det är ju tur eftersom jag har en hel del skor nu utan tå.

Efter en underbar helg är jag nu helt slut. Ska snart krypa till sängen så jag klarar av att undervisa i nästan 3 dar.

Kramar till alla!!♥


Vaknade med ett pling..

...05.01 i morse. Synd bara att jag hade sovmorron till 5.45!! Skulle nämligen ta bilen till jobbet idag, då jag kanske(har inte bestämt mig än) ska åka och lyssna på ett nytt läromedel i svenska som andraspråk. Hade ju tänkt att använda den nästa termin så...
Problemet är bara att man aldrig vet om dessa föreläsningar ger nåt eller inte och då jag är ganska trött vet jag inte om det är värt det. Trots att jag får arbetstid är jag tveksam...Måste bestämma mig nån gång, men hur ska jag göra?

Dock kände jag mig lite piggare på morgonen idag. Detta beror nog på att jag gick hem tidigt igår. Redan halv 3 packade jag ihop. Sen tvingade jag mig att gå en lång promenad och kände mig mycket piggare. Tyvärr börjar den piggheten försvinna. Hade det inte varit för att vi ska ha en jävla skituvecklingsdag imorgon så hade jag nog åkt i väg och inte känt mig lika stressad men nu har vi en och jag måste vara med. Det är inte alltid roligt att vara lärare, speciellt eftersom vi inte gör några roliga saker på våra utvecklingsdagar. Det är inte inom dom ämnena som jag vill utveckla mig på iaf.

Nä nu vill jag ha semester och slippa tänka. Min tankeversamhet är nere på 0 vilket gör att jag sitter här istället för att göra vettigare saker...

Fortfarande sliten...

...därav inget bloggande. Visste inte att man kunde bli så trött av att ha kul? Okej att jag skulle vara trött igår, men jag är nästan lika sliten idag. Uhh, nästa gång åker vi på en fredag eller tar ledigt på måndagen, för så här vill jag inte ha det igen!!

I allafall kan jag summera resan med att jag hade mycket roligt. Hade ensmanshow ända fram till klockan 04.30, då jag ramlade in i hytten och upptäckte att Fredrika sov med lampan tänd. Kanske lite mörkrädd? Eller så kanske det var så att hon skulle läsa med ett öga? Det är ju enda sättet att läsa när man har druckit alkohol :D

Själv upptäckte jag idag att jag hade försökt skicka ett sms klockan 04.50 till Irene men valt av någon anledning att inte skicka det(?). Det var nog lika bra då inte ens jag förstod vad jag menade...
Efter 2,5 timmes sömn vaknade jag att Fredrika gick upp. Vaknar med ett ryck och ska berätta allt på 3 sekunder. Jag har nog aldrig pratat så fort. Jag har insett så här i efterhand att jag inte var riktigt nykter, för jag har inte så stor koll vad jag sa eller att vi åt godis istället för att äta oss mätta på frukost. Den slänge vi i oss vilket resulterade i ett rejält magknip. Man är inte alltid så smart.
Dock hade jag en hemskt rolig kväll. Synd bara att hemresan är så dryg. Snyggast på båten var jag med. Fick det tom bekräftat dagen efter då ett gång killar tyckte att jag och Fredrika var snyggast på hela båten. Vet inte om de behövde glasögon, fast så slitna såg vi inte ut.

Så här läckra var vi i allafall på kvällen.




Så här såg vi ut lite mindre snygga!




Fredrika i sitt charmiga jag. Här med en kille som ville festa med oss i Karlstad. Dock utan att lämna nummer hur nu det ska gå till?


Två hysteriska tjejer på bussen. Vad gör man inte för att roa sig?

Resfeber

Nu sitter jag här och bara väntar. Jag har resfeber. Kunde inte somna igår och var livrädd att jag skulle försova mig, varför jag nu skulle göra det helt plötsligt. Vaknade med ett ryck halv 6 och insåg att jag kunde sova en stund till. Halv 7 vaknade jag med ett ryck igen och då var det lika bra att gå upp. Så jag har segat runt här och gjort mig klar utan stress. Ganska skönt faktiskt, men vad ska jag göra nu då? Har tom diskat så jag ska slippa se det imorron.
Är alltid lite pirrig när jag ska resa även om det "bara" är en kryss med Ciderella. Snart kommer snälla Stefan och hämtar oss. Det är bra med en privatchaufför :D

Glömde berätta det viktigaste igår. När jag kom hem låg det ett vykort från en av mina allra käraste vänner. Hon hade gått förbi, antagligen på sin morgonpromenad och lämnat av ett vykort+ en parfymflaska fasttejpad på det. Jag hade luskat ut via hennes blogg att det troligen var till mig, men jag hade noll koll på vad det kunde vara då jag har noll minne. Blev jätteglad. Har nu sprutat på mig den och jag luktar som en gudinna (?). Spontan och överraskning är det allraste bästa. Tack Fredrika du förgyllde min eftermiddag!!


Laddar inför imorron...

...då jag och Fredrika drar på kryss igen =). Ska bli så jävla kul. Halv 10 går bussen. Mindre kul. Och säkert mindre kul att jobba på måndag, men det får bli en senare fråga. Nu ska jag bara fokusera på det roliga...

Annars har dagen flytit på. Börjar komma in i vanan att pendla men det är inte kul. Bara på eftermiddagarna då jag och min nya kompis Cristina sitter och babblar så munnen går i ett. Kanske mest jag, men hon börjar ta sig. Dock tror jag vår andra reskompis är sur för det, men det är ju hennes problem.

Idag var jag dock ensam och satt och halvsov på bussen. När jag väl kom till stan skulle jag bara kika in snabbt i nån affär eftersom jag tyckte att jag inte har några roliga toppar. Dock blev det lite mer än en topp. Kom hem med ett par korta leggings, två långa toppar och en kort. Det går neråt i mina finanser, precis som krisen. Tur att jag ska jobba extra hela sommaren =). Vet inte om det beror på dåligt inflytande eller våren att jag köper lite för mycket...Själv hävdar jag att jag behöver allt jag köper eftersom mycket av det jag har är antingen lite för stort eller för slitet. Undrar hur länge jag kan försöka intala mig det...

Nu ska jag göra den sista packningen innan morgondagen. Wish me luck!!


Ingen tid...

...för att blogga. Faan dagarna går i ett. Vaknar, stressar iväg till jobbet, jobbar, åker hem, promenerar, jobbar lite till och går och lägger mig. Så ser mitt liv ut i ett nötskal :(
Det enda som kanske kan betecknas som lite roligt är min löneökning. Fick igår reda på att jag får 800 kr mer i månaden. Vet inte om jag är nöjd eller inte. Hade inte bäst och vet inte om jag hade sämst. Känns väl okej, varken mer eller mindre. Då går det nästan +/- 0 när busskortet är betalt. Kunde jag inte ha fått lite till? Ja, ja det blir nog bra...eller?

Imorgon är det vardag...

... och dags att jobba igen. År inge sugen alls. Är mycket skönare att härja hemma istället.
Som tur är har jag lördagen att se fram emot då det bär av till Stockholm och kryss med Ciderella(läs cinderella, bara jag som inte kan stava). Denna gång ska det fanimej partas stenhårt like it´s no tomorrow =). Kanske finns nåra snygga 30+ are?
Annars har jag härjat som vanligt idag. Märker att jag är mindre ensam nu sen jag flyttade till Karlstad. Det är inte alltid så långa besök men jag är inte helt ensam på en hel dag. Idag har jag haft hela 3 besök =). Det är toppen. Då kan man lämna varandra när man börjar bli trött.
Ikväll har jag gjort nåt nytt. Jag beställde skor via internet. Har jag aldrig gjort så det ska bli spännande att se om skorna passar. Hoppas det för de var snygga och jag hoppas plattfoten tycker det med.

Nu ska jag snart sussa. Är inte trött men det kommer bli en lång, lång vardag. Vill inte!!! (Tänk Ciderella!)


Bullterrier med instinkter

När Boris var liten bodde vi på landet. En vacker vår/sommardag skulle vi gå på promenad. På den vanligaste promenadstråket passerade man hagar. Nu var det så att dessa användes bara på våren/sommaren då storbonden släppte ut sina ungtjurar. Denna dag var dessa ute. Det var väl ca 15-20 stycken, där vardera vägde runt 300kg om jag får gissa.
När vi passerade hagen på ditvägen såg inte Boris tjurarna, men när vi vände fick han syn på dom och rusade in i hagen. Först skrattade vi lite för vi trodde att han skulle skälla lite på avstånd för att sedan bli rädd och springa tillbaka. Så hade nämligen vår äldre hund Rottweilern Harry gjort tidigare. Nu var han vuxen och väntade utanför.
Plötsligt såg vi Boris ge sig in i mitten och jaga ledaren. Tjurarna började springa, sparka och stånga efter Boris. Boris fortsätter jakten trots att han blir ikullsprungen. Han ska ha ledaren. Så håller det på tills Stefan springer in i hagen och jagar ikapp Boris.
Till historien hör att Bullterrier var för många år sen tjurhetsare och dessa instinkter fanns tydligen kvar hos Boris. Varför berättar jag denna historia då? Jo jag har precis sett ett klipp på youtube där en Bullterrier räddar en människa som håller på att dödas av en tjur. Skönt att inte vara ensam...
Titta här och förundras. Tror inte hunden blir skadad alls. Ser inte så ut. Detta kan vara bra att veta om det skulle komma en "tjur" och jaga mig på gatan...


Rocky Horror Show

Är precis hemkommen efter en underbar musikal. Rocky Horror show. En av de bästa musikaler jag har sett. Mycket skratt, sex och dans. Och givetvis sång. Två och en halv timme bara flög iväg. Har ni inte sett den så skynda och se den innan den 25:e då den slutar att gå.

Frank-N-Furter

Underbar vårmorgon

Började dagen igen med en långrpomenad. Idag var det bättre väder än igår. Riktigt kände hur energin kom. Var i valet och kvalet hur lång promenad jag skulle ta då foten krånglade lite. Men jag valde den långa iaf. Tänkte att det går nog med lite vilja=).
Idag tog det dock lite längre tid. Kan ju bero på att Boris va med och han vill ju stanna och dregla lite då och då. Idag var det 1(!!!) person som hälsade på mig. Vi kanske inte är så farliga då?
När vi kom ner till Haga såg jag en tuff(?) kille komma gåendes. Helt plötsligt slog han ut armarna. Vad faan gör han tänkte jag? Det visade sig att det var Kristijan, men eftersom jag var i min egna lilla värld kopplade jag inte. Han såg lite sliten ut. Han var nämligen ute och festade igår. Så nu skulle han ta en promenad till Rud för att nyktra till. Såg inte helt nykter ut. Då kändes det skönt att vara pigg och fräsch.

Nu snart kommer Stefan och hämtar mig. Ska ta en tur till Sommarlagret och se om det finns några sköna(läs billiga) möbler till balkongen.


Muppgrannar

Grannarna har allsång med Färjestadsången. Kan man bli mer muppig?


Ledig helg...

...och då tokhärjar man?
Började dagen med en långpromenad runt halva stan(eller inte riktigt) Drog ut lite på tiden genom att ta ett extra varv på Gubbholmen. Skulle nämligen passa in Konsums öppettider då min ganska nyöppnade mjölk helt plötsligt skar sig i kaffet. Så då var det bara att inköpa en ny.
Sen har jag lyckats fördriva dagen med att tvätta, sätta upp två persienner. Fick göra om den första eftersom den andra inte ville fästa =(.
Sen har jag spikat upp tavlor, tagit en promenad till. Denna gång med Boris. Ingen hälsade. Knappt tittade på mig heller. Efter det blev det dusch då jag var dösvett efter den snabba rundan i solen. Boris han flåsade som en bälj.

På kvällen har jag haft Stefan här på middag och mys. När klockan närmade sig 9 började han bli nervös. Han hade nämligen hjålp Fredrika att tapetsera och han var nervös att hon inte skulle vara nöjd. Så när mobilen plingade till strax efter 9 höll han på att skita ner sig. Men hon var hur nöjd som helst, så han hade oroat sig i onödan.

Nu har jag precis kommit in efter sista rundan med Boris. Grannarna har fest så det är ingen idé att lägga sig. Boris har redan lagt sig i sin bur. Han är såå nöjd!
Kanske ska börja ställa iordning bokhyllan?


Mysdag

Hela dagen idag har varit toppen. Det har varit lugnt på jobbet då mer än halva styrka redan tagit påsklov. Det är såå skönt att vara ensam på kontoret och kunna ha på radion och inte behöva prata om man inte vill. Synd att det inte är så jämt =(. Fick massa gjort både igår och idag. Tom sorterat lite. Det brukar jag inte hinna förrän vid terminslut.

Tog en tidig dag och var inne i stan tidigt(klockan 2 istället för 6). Där mötte jag upp Fredrika för lite mys på stan. Blev en hel del inhandlat. Ser pengarna sjunka på sparkontot men så får det vara ibland. Är ju faktiskt tvungen att köpa lite nya kläder då mycket är för stort eller för utslitet. Köpte faktiskt 2 saker på rea och då tjänar man ju pengar eller?
Det bästa fyndet var en kjol för bara 49,50!! Kan det bli bättre. Nu när jag är lite smalare ska jag försöka att se lite kvinnlig ut ibland=) Om jag kan...

Sen har jag och Fredrika haft myskväll med vin och Buzz. Jag älskar att bo i Karlstad!!


Regn, regn, regn

Nu har jag vaknat 2 dagar och ser att det regnar ute. Då jag inte har några regnkläder innebär det att jag måste gå till bussen, vilket innebär att jag måste gå upp 5 minuter tidigare. Vadå 5 minuter tänker ni. Nä det är väl inget , men om det handlar om att gå upp 5.05 eller 5.10 ja då är det viktiga 5 minuter. Dessutom har jag inte kunnat somna i tid på kvällarna då min granne tittar på hockey och skriker hela tiden!! Nu är det som tur är över så nu kanske jag kan få sova i tid på kvällarna?

Helgtripp

Nu har jag äntligen kommit till ÖB. Det var såå länge sen och jag har längtat =). Då solen vägrade visa sig, åkte jag, Fredrika och Stefan till ÖB o IKEA. Blev lite inhandlat. Alltid bra att ha saker hemma. Så nu har jag popcorn i mängder. De var tom billigare på ÖB än på Willys!
IKEA blev det bara lite smått. Endast 2 stycken rullgardiner blev inhandlade. Tänkte börja sätta upp dem när jag kom hem, men då jag väntar vinsällskap insåg jag att det inte var nån idé att börja. För börjar jag kan jag inte sluta, hur mycket det än krånglar. Så jag gav Boris mat istället och tog en promenad i solen för att inte slöa till.
Nu är det bara att vänta på vinsällskapet och sen kan festen börja =)


Attackerad igen

Har precis avslutat min första hundpromenad på Herrhagen och vad händer? Jo ett jävla grått monster rusar mot oss för att gå till attack. Denna gång var det inte ett litet monster som i Karlskoga utan han var i ungefär samma storlek som Boris. Ägaren lyckas få tag på hunden tillslut men både jag och Boris pumpar adrenalin. Han har ju inte gjort nåt fel, han säger ju inte ens nånting, men tydligen så tycker vissa hundar inte om honom. Sen ska han alltid hoppa på mig efteråt som för att tala om att jag är inte arg, är du arg på mig matte? Och det är jag absolut inte. Är bara rädd att det ska hända nånting en dag...
När ägaren hade fått tag på sin hund säger han att han slet sig. Hur svårt ska det vara att hålla en sketen hund? Ska det bli likadant här nu eller? Ska man behöva vara rädd för dumma hundägare?


Första pendlingsdagen avklarad

Jaha då var man pendlare igen. Gick mycket bra fast det känns nu att man är lite trött. Kändes lite konstigt att börja jobba igen, men jag kommer väl snart in i samma banor...
Det mest intressanta var att när jag åkte bussen kom det på en person som jag kände bra förr men som inte ville eller helt enkelt inte såg mig på bussen. Själv hade jag tänkt att vara lite stortänkt och hälsa men blir man totalt ignorerad så kan det kvitta. Dock tror jag att hon visste att jag skulle finnas på bussen och valde att ignorera mig...

Det man inte har i huvudet...

...får man ha i benen.
Glömde det viktigaste av allt när jag var på stan. Kanske berodde det på att jag inte hade med det på min lista, men jag glömde att köpa busskort!!! Hur väck får man vara egentligen? Så nu måste jag åka ner igen till stan för att göra detta. Vet nämligen inte om det är så mycket öppet imorgon klockan 6.
Ska dock passa på att ta med mig lite kartonger och handla på vägen. Väntar bara på att klockan ska passera 5 så den värsta rusningen har lagt sig. Kan dock tala om att det blev lite borrning. Jag älskar mina väggar, bara tegelbruk så inga problem att borra. Jag älskar äldre hus =).

Sliten

Två dagars slit har satt sina spår. Vaknade i morse och var dödstrött. Är efter 1,5 timme nästan lika trött. Tur att jag ska ta det lugnt idag då. Ska bara ner till stan o klippa mig, hämta nycklar, köpa plugg mm. Om jag orkar ska jag borra lite idag oxå. Det kommer att bli en jobbig dag imorron att komma tillbaka till jobbet. Skulle kanske ha tagit en dag till ledigt men nu är det försent =(. Ja, ja det är snart påsk så då får man va lite ledig igen =).

RSS 2.0