Bullterrier med instinkter

När Boris var liten bodde vi på landet. En vacker vår/sommardag skulle vi gå på promenad. På den vanligaste promenadstråket passerade man hagar. Nu var det så att dessa användes bara på våren/sommaren då storbonden släppte ut sina ungtjurar. Denna dag var dessa ute. Det var väl ca 15-20 stycken, där vardera vägde runt 300kg om jag får gissa.
När vi passerade hagen på ditvägen såg inte Boris tjurarna, men när vi vände fick han syn på dom och rusade in i hagen. Först skrattade vi lite för vi trodde att han skulle skälla lite på avstånd för att sedan bli rädd och springa tillbaka. Så hade nämligen vår äldre hund Rottweilern Harry gjort tidigare. Nu var han vuxen och väntade utanför.
Plötsligt såg vi Boris ge sig in i mitten och jaga ledaren. Tjurarna började springa, sparka och stånga efter Boris. Boris fortsätter jakten trots att han blir ikullsprungen. Han ska ha ledaren. Så håller det på tills Stefan springer in i hagen och jagar ikapp Boris.
Till historien hör att Bullterrier var för många år sen tjurhetsare och dessa instinkter fanns tydligen kvar hos Boris. Varför berättar jag denna historia då? Jo jag har precis sett ett klipp på youtube där en Bullterrier räddar en människa som håller på att dödas av en tjur. Skönt att inte vara ensam...
Titta här och förundras. Tror inte hunden blir skadad alls. Ser inte så ut. Detta kan vara bra att veta om det skulle komma en "tjur" och jaga mig på gatan...


Kommentarer
Postat av: Fröken Källgren

Väldigt bra, man vet aldrig när det kommer en tjur rusande på Herrhagen.

2009-04-12 @ 15:35:27
URL: http://likas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0