Uppackad o klar

Allt är uppackat, alla kartonger är borta. Har tom omorganiserat i garderober och i köksskåpen så nu är allt perfekt. Lyckades även lura med Stefan till IKEA för att köpa på mig lite mer. Det enda man behöver göra är att bjuda honom på mat. Ett tips om man vill ha hjälp av Stefan =). Skulle nämligen ha en byrå som vägde ca 44kg och det är lite tungt att bära upp det själv. Så kvällen har tillbringats med att skruva så jag är helt öm i händerna. Men snyggt blev det. Nu fattas bara lite borrningen så är allt klart.
Summan av det hela kan man säga att jag är sååå nöjd. Känns verkligen som att komma hem. Visst det blir jobbigt med pendlingen men jag njuter verkligen. Känns som om det är en ny start i livet.
Om ni är nyfikna på hur lägenheten ser ut är mycket välkomna att komma på en kaffe eller vin. Har köpt nya vinglas så nu går det bra. Annars finns bilder på lägenheten inom en snar framtid.

Äntligen Karlstad

Då är man Karlstadbo igen, skönt. Allt har gått bra trots att vi tappade en bärare o blev 3. Men eftersom vi är med i samma töntklubb som bara flyttar hela tiden gick det otroligt snabbt. Lastning o besiktning var klar redan vid 11.
Ännu snabbare gick det i Karlstad då vi fick Erka som bärhjälp. Det enda krångliga var att få bilen så nära dörren som möjligt+ att hämta min soffa som vägde ett ton.
Nu är jag så, så trött. Har blivit halvklar i lägenheten, men nu måste jag vila en stund annars knäcker jag ryggen =)
Det kommer mer sen.

Bara flytt i huvudet

Nu är det bara flytt i mitt huvud. Har idag slitit som en hund, varför man nu säger så? Tittar man på Boris så sliter han aldrig =). Ett litet sidospår =)
I allafall så trotsade jag vädret och gav mig av till Karlstad med en fullpackad bil + Boris, så bilen var extra full. Hämtade upp Stefan, fyllde på lite mer i bilen efter dumpning av Boris. Sen har vi hämtat det som Stefan har förvarat hos sig. Det sista hämtade vi hos Fredrika. Så nu är alla mina saker som var utspridda för vinden på ett å samma ställe. Förutom soffan. Den är ju typ lika lång som bilen så det får bli på måndag.

Efter allt slit bjöd jag Stefan på pizza. Blev totalt paltkoma så jag vilade i soffan i 1 timme innan det bar av till Karlskoga för sista gången. Här har jag städat och härjat, så nu tar jag paus. Ska ju ha nåt att göra imorron oxå. Blir nog Babben och en film innan  jag däckar.

Så här har jag sett ut hela eftermiddagen =)


Ha en trevlig kväll alla där ute!


Ändrade planer

Dagens plan var att åka till Karlstad, dumpa av Boris, äta mat hos Stefan och sen åka hem och frosta av frysen. Nu blev det inte så och detta pga av det JÄVLA snöovädret som forfarande inte har gett sig. Tycker inte om att köra i snöstorm så jag avstod. Faan oxå, vem har beställt mer snö???

Våfflor

Har ätit våfflor idag för första gången på jag vet inte hur många år sen. Jag tror den senaste gången var när jag åt våfflor hemma hos Fredrika i hennes 1:a på Stagnellsgatan. Det måste varit när vi var 22 år så det är ju 5 år sen el?

Gott var det iaf!

Pengaregn

Åh så kom deklarationen och eftersom jag är hemskt nyfiken var jag inne redan första dagen. Hade lite avdrag att göra och när jag sen räknade ut skatten visade det sig att jag skulle få tillbaka ca 13000!! Kan ni fatta?! Det är ju nästan som en månadslön!!
Det första Stefan frågade var vad jag skulle köpa. Inget svarade jag. De ska direkt in på sparkontot.
Det är alltså så jag har blivit, en riktig Joakim von Anka som bara sparar på sina pengar =).


Men vad i helvete!!

Har precis haft en underbar promenad i snöstormen. Det är ju alltid kul att bli piskad av vinden kl 9 på kvällen. Var är våren??? Inte här iaf eftersom det har kommit ca 10cm under kvällen. Fy faan för våren!!

1 vecka kvar...

...till flytt och då ringer en tjej och vill titta på min lägenhet. Mitt i röran kommer två personer och tittar med en överaktiv Boris hemma =).
Men det gick bra, hade honom i koppel annars hade han anfallit dem =). De var mycket förtjusta i min tapet i vardagsrummet. Den kommer jag att sakna, men jag överlever väl. Snart, snart...

Ett ointressant liv

Har precis uppdaterat mig på allas bloggar som jag följer o har därmed insett att jag har ett helt ointressant liv!! Inget roligt händer, absolut ingenting!! Är bara fokuserad på att flytta så hela mitt liv kretsar om detta. Fast det känns ju ganska sorgligt, att det är det roligaste. Allt mitt roliga händer längre fram i tiden, inget just nu. Det är ju så deprimerande så man kan dö =).

Trött...

Ja jag vet att det är vår, och ja jag vet att man ska vara pigg, men jag är TRÖTT. Så jäkla trött!!. Sitter på jobbet just nu och tjuvbloggar. Ska egentligen planera för min kommande undervisning, men jag har noll och ingen energi!! Vill bara gå hem, sätta på en film och drömma mig bort. Men då blir jag säkert rastlös?! Detta hände nämligen igår.
Kom hem sent från jobbet och skulle slappa framför en film. Då filmen var hur fjantig och värdelös som helst så stängde jag av den. Filmen heter "Transporter 3". Har ni tänkt att se den, gör det inte. Jag har inte sett 1:an eller 2:an så jag kan inte säga hur dessa är. I allafall var den bara overklig med olika fighting scener och replikerna var pinsamma. Usch!
Tror ni jag orkade byta film? Nej, utan jag gick omkring och var rastlös. Slutade med att jag packade en låda, duschade men struntade i insmorningen. Det har jag fått ångra idag då det har kliat som faan på kroppen. Tillslut laddade jag ner ett spel på Zylom och spelade det en timme. Så kul har jag?!
Nu ska jag försöka ta mig i kragen och göra nåt...fast...chefen är inte här så det är ingen som märker: Hi, hi

Mindre än..

...två veckor kvar till flytt. Bilen är fixad, besiktningen bokad och snart är allt färdigpackat. Längtar...

Rättelse

Tryckfelsnisse var framme i inlägget om flytten. Jag flyttar måndag den 30:e mars. Måndag den 29:e mars finns ju inte =). Så nu väntar jag på svar från ALLA =). Dåligt intresse hittills men det kan ju bero på tryckfelet ??


Com hem

Ibland kan man bara bli galen. Är det nåt jag hatar så är det att prata med olika kundtjänster för det krånglar alltid och då menar jag alltid!! Idag tog jag mig i kragen trots förkylning och ringde till olika kundtjänster och då bla. Com hem. Eftersom jag flyttar till ett annat com hem hus tänkte jag att det är väl a piece of cake men icke. När jag talar om att jag ska flytta till Karlstad så säger idioten att eftersom du byter riktnummer så kostar det 350 kr!!! Jag frågade om han skojade men nej det gjorde han inte.
Jaha vad kostar det att säga upp då? Inget svarar han. Bra då gör jag det och så tecknar jag nytt senare för det kostar ju inget eller hur? Nä svare skaftet och kopplade mig vidare till en annan person.
Efter mer än 10 minuter i kö hade jag retat upp mig lite. Då får jag prata med en trevlig norrlänning som undrar lite försynt varför jag vill säga upp mitt abonemang? Jo för att ni ska kräva mig på 350 riksdaler(jag är ekonomisk och sånna summor betalar jag INTE i onödan) Va?! sa han. Det kostar inget. Så han fixade mig ett nytt nummer. Ibland ska man ha tur och träffa rätt person. Jag tackade så hemskt mycket. Han gjorde så min puls gick ner och allt var frid och fröjd =)


Uschlig

Har åkt på en jobbig förkylning. Detta inleddes i måndags och har bara eskalerat =(. Nu är jag både snorig och hostig och känner mig allmänt seg. Brukar inte bli förkyld men det är ju typiskt att man ska bli det när man inte har tid. Har massor att göra inför flytten. Är nu bestämt att flytten blir av måndag den 29:e. Nån som är sugen på att hjälpa till? Alla bidrag mottages tacksamt =)

Hedrad

Fick ett mejl igår från en av mina gamla elever. Han var en av de första jag hade och som nu 1,5 år senare har lyckats otroligt bra. Blev mycket rörd och hedrad av detta mejl. Då jag citerar har namnen tagits bort. Annars hade han skrivit upp alla sina lärares namn som hjälpt honom till den han är idag. Läs och njut och strunta i stavfelen.

"Idag är alla kvinnors dag

Idag är mina kära lärares dag

Grattis på alla kvinnors dag

Mina kära lärare!

Ni alla deltar min framgång här i Sverige

Era namn hade skrivits i mitt hjärta .

Ni är som första uppmuntrade mig för att stiga fram.

Varje gång när jag finner mig på mitt nya jobb i Stockholm, funderar på hur mycket jag är

skyldig er.

Jag måste tacka er på alla Sveriges höga tider."


Pusselbokhylla

Dagen inleddes med att montera ner min pusselbokhylla/rumsavdelare. Den är tyvärr för stor, för tung och för bökig för att transportera i ett stycke så det blev till att ta isär den. Tyvärr är den oxå känslig för att bli lite kantstött så jag har paketerat in dem i tyg =). Ser lite roligt ut när de står upprade mot väggen, men vad gör man inte för sina möbler.

Soffan landade lyckligt hemma hos Stefan idag oxå. När jag bokade hemleverans så frågade de om vi behövde bärhjälp. Nej för faan sa Stefan jag klarar det själv på nåt sätt, för annars får du säkert betala extra. Ja ok då tänkte jag. Jag vet att han är envis men att klara en hel soffa själv?
Det slutade med att han fick upp den halvvägs i trappen då den inte gick in i hissen =). Så han fick se sig besegrad och ta till hjälp =)

RSS 2.0