Ett kap

Tog en tur till Karlstad idag. Gud vad jag längtar tills jag INTE behöver ta en tur till Karlstad utan bor där. Nu är det bara 1 månad kvar.
I allafall tjatade väl Stefan på att jag skulle komma och titta på hans tapetsering i vardagsrummet med förevändningen att då kunde vi titta på möbler. Hade nämligen missat en snygg byrå i IKEA family bilagan som jag hade velat sett på förra helgen. Så jag tog ork till mig och åkte dit. Hade hela bilen full med saker. Snart är det ingenting kvar här så flytten kommer gå som en dans =)
Tapetseringen var skitsnyggt. Fondvägg i tegel och nån brunspräckligaktigt i resten. Blev ett helt nytt rum. Kanske är Stefan man ska ta hjälp av vid tapetsering(vink till dig Fredrika).
Sen åkte vi runt i hela staden och tittade i alla möbelaffärer. Hittade inget av största intresse och var det intressant så var det för dyrt. Så vi avslutade med IKEA. Var tvungen att titta på en soffa som jag hade sett ut och en byrå. Det blev ingen byrå (slut) men det blev en soffa!! Det är ställbara sidor så man kan ligga raklång! Inget fel =)

Men det bästa av allt är att jag tjänade 3000Kr!! Den skulle egentlige kosta 6000 men denna helg kostade den halva priset! Dock var jag tvungen att köpa den idag och det är en omöjlighet att få in den i bilen så jag fick ta hemfrakt som inte var billigt 495 spänn skulle de ha för det!! Men, men den jag tänkte köpa kostade en tusenlapp mer så jag tjänade ändå pengar. Känns skitbra. Tyvärr får den stå hos Stefan tills jag flyttar så jag får inte njuta av den, men snart....


Ej bortglömd vän

Tog en snabbis in på Facebook och såg att jag hade en vänförfrågan. Satte nästan i vrångstrupen när jag såg vem det var. Min gamla vän Stephan från Moskva!!! Jag har inte sett honom på över 10 år men jag tänker på honom då och då. Vi höll kontakten ett tag men nu var det ett par år sedan som vi talades vid. Vi tappade helt enkelt kontakten. Jag har sökt efter honom då och då men inte hittat honom. Han bor nämligen inte på samma plats hela i tiden och inte i Sverige. Jag blev faktiskt lite tårögd =).
Fan ibland ÄLSKAR jag facebook!! Det vore skitkul att ta upp kontakten med honom igen. Vi hade en underbar men galen tid tillsammans i Moskva, en oförglömlig tid!!!

Barnlös

Igår fick jag en frågan efter att jag hade berättat att jag varit barnvakt i helgen. Frågan var: Tycker du om barn? Ja svarade jag(fast inte alla, inte skrikande snorungar). Då kom nästa fråga. Varför har du inte barn? Ja vafaan ska man svara på det? Sanningen?
Det jag undrar är att har man rätt att ställa sånna frågor bara för att man själv har barn? Är det alla föräldrars sätt att tala om att man är onormal eller? För vadå, jag är inte för gammal, är gift(fast bara på pappret) ja alltså inga större hinder ja förutom att jag inte har nån att få barn med(går inte att få barn med nån som man är gift med på pappret=)). Nu vet inte denna person att jag inte bor med min man det är inte dens sak att veta. Men får man göra sig själv till nån jävla domare. Vad vet alla föräldrar om man vill eller kan få barn? Jag tycker det är jävligt ohövligt att fråga en sådan sak. Det är väl upp till mig? Egentligen hade jag lust att svara skit i det du, men det gjorde jag inte! Nästa gång kanske jag ska säga som det är så kanske de håller käften i framtiden!!!

Ärligt talat vet jag inte om jag hade orkat med barn. Livet är fullt upp som det är utan barn. Då är det slut med popcorn till middag! Jag tycker det räcker med Boris. Han duger som barn.

Hemma igen

Efter ett dygns barnpass är jag nu hemma igen. Det var skönt. INte så att det har varit några problem men hemma är ändå hemma. Dock blev jag helt slut när jag kom hem. Vet inte om det beroro på att jag hade 5 flyttkartonger med mig när jag kom eller om det var för att jag hjälpte Iréne med skottningen. Aldrig bra att motionera. Så jag la mig i soffan en stund och vilade.
Gårdags kvällen förflöt med pizza o godis. Åt så mycket så jag nästan mådde illa. Felicia åt nästan lika mycket + popcorn! Hur hon fick i sig så mycket i den lilla kroppen är för mig ett under? Sen blev det Melodifestivalen. Vad mycket roligare det är att titta på när man är två!!
Idag ville hon vara med en kompis så mitt jobb blev att köra henne dit. Skulle egentligen vara barnvakt tills ikväll men eftersom hon skulle vara med den kompisen stannar hon där tills Iréne m kompani dyker upp i sin nya bil och hämtar henne. Iréne har nämligen köpt en lika dan bil som jag, fast en fulare färg =). Borde egentligen få provision från Citroën!

Så barnpassningen har gått bra. Inga problem med Felicia fast hon var utan mamma. Dock undrar jag om Iréne hade seperationsångest för hon ringde flera gånger under dagen =) Kanske är så vad vet jag?


Barnvakt

Har fått den stora äran att vara branvakt åt Irénes dotter. Så från kl 8.00 i morse till nån gång på eftermiddagen imorron är det jag som har ansvaret för Felica. Det känns dock inte så betungande. Det vi har gjort hittills är att spela playstation och äta. Just nu har jag rast medan hon+ en kompis är ute och åker pulka. Själv roar jag mig med att sitta vid datorn och elda i spisen då jag fryser hela tiden. Har tom letat upp ett par raggisar för att inte frysa om fötterna. Har glömt hur kallt det kan vara i hus på landet.
Tyvärr var det väl lite väl tidigt imorse. När klockan ringde kändes det som om jag skulle upp o jobba och det är ju ett par dar tills det. Så jag är lite seg. Kanske ska vila en stund i soffan ? Som sagt inte såå betungande. Vad gör man inte för lite pizza o godis? =) Så är detnär man är snål =)

Längtar, längtar, längtar...

...tills jag ska flytta. För er som inte vet så har jag ÄNTLIGEN fått tag på en lägenhet, på HERRHAGEN. Det är en underbar liten etta som jag ska bo i. Fredrika var lite bekymrad över att jag inte var överväldigad, men det kan ju bero på att jag inte hade sett den själv! Fick erbjudandet mitt i mitt sjuktillstånd så jag tvingade Stefan att titta på den istället. Han tyckte att den var bra så då tog jag den. Ska ju inte bo där i all evighet =).
Men igår var jag själv och tittade på den och den var toppen!! Kommer att få plats med nästan alla mina saker + lite nytt som jag har planerat att införskaffa. Tur att man har tjänat ca 3000 på tradera så jag kan köpa mig en ny soffa =).
Så snart, snart, snart kommer jag äntligen att vara Karlstadbo igen. Är nog inte gjord för att bo i en bonnhåla.

För er som undrar varför jag inte har skrivit på så länge så har jag inte haft en gnutta lust. Det har hänt en hel del men suget har varit lika med noll. Har nämligen snöat in på att sitta i soffan och titta på serier och brodera(tantvarning). Har hittills hunnit avklara 2 säsonger av heroes och snart en säsong av Carnivale. Så är det när man är lagd åt det lite maniska hållet eller? 


Prison break

Nu har jag sräcksett säsong 3 o 4 på 2,5 dag. Har varit hemma o sjuk så då passade jag på att sitta framför Tvn som jag aldrig gör annars. Nu är det dock slut men vem vet hur många säsonger som återstår egentligen?

Imorron blir det dock tebax till jobbet, blir en låång dag då vi har halv utvecklingsdag på eftermiddagen och ska prata om en undersökning som vi gjorde i höstas om hur vi mår och trivs på jobbet. Låter skitkul va?! Nån som vill byta? Kanske skulle va sjuk en dag till??

Utmanad

Jaha då har man fått sin första utmaning så här på bloggen. Och inte var det den lättaste heller då jag ska berätta 7 sanningar om mig själv. Hur ska jag kunna göra det? Kan ju inte berätta allt om mig själv. Jag har funderat i 2 dar så nu ska jag väl försöka. Har fått denna utmaning från Senemizz
Regler:
                       1. Länka till den som har taggat dig
                       2. Berätta sju sanningar om dig själv
                       3. Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
                       4. Skriv ett medd. i de sju personernas bloggar, 
                       så de vet att de blivit utmanade 

                      Sanningar om mig:
                      1) Är extremt envis när det gäller alla projekt. Jag ska klara dom om jag så ska dö på kuppen.
                      2) Kan ibland äta en påse popcorn eller en hel B&J:s till middag.
                      3) Är en otroligt dålig förlorare.
                      4) Hatar folk som kommer försent (gäller även mig själv)
                      5) Dömmer folk fort - men kan ändra mig också (ibland)
                      6) Skriker åt andra medtrafikanter i bilen, allt ifrån gubben i keps till segisen på övergångsstället.
                      7) Ålskar att lägga pussel, speciellt kluriga.

Jaha, det mesta var ju inte så insmickrande men, men, det är ju sant. Jag har inte kommit hit för att va trevlig utan för att röra om lite =).

The master

Efter många timmars slit har jag äntligen lyckats - jag har fått FÄRG på tvn. Så nu kan jag se på ALLA nedladdade serier som jag har på datorn i färg!!!
Och om det är nån som behöver datorhjälp i framtiden är det bara att höra av sig(fast det kostar en middag eller två). Nu kan jag allt!!
Det här var vad som behövdes, och lite andra grejjer...


Lite krasslig

Det går nån slags sjuka mitt jobb just nu och det är inte avundsjuka för den finns nog alltid(ha,ha) utan en "normal" sjukdom. Eller snare två, förkylning och magsjuka. Nu tror jag att jag har drabbats lite. Har ömsom frysit och ömsom svettats. Har kännt mig som en levande kamin på kinderna. Däremot fick jag sätta på mig pyjamasen för första gången på ett år igår. Höll på att frysa ihjäl. Hoppas bara att det går över. Har inte råd att vara sjuk just nu eller...det har jag ju nu men inte sen. Kanske ska passa på att vara lite sjuk nu då??

Jag tog iaf 2 panodil för att orka följa med Irene hem för god mat och snack. Vi har nämligen medarbetarsamtal alldeles strax o då får man en massa papper som man ska tänka igenom innan. Men hallå!! Fattar ju knappt vad hon menar o då är jag ändå svensklärare. Hoppas inte de andra förvaltningarna använder samma papper för de kan ju inte förstå ett dugg. Dessutom var det en hel del störiga stavfel. Tur att det inte är en dejt.
Så nu tog vi lite kombinerat mat/arbete och diskuterade igenom. Alltid mycket lättare om man är två. Kom fram till en hel del smarta grejer eller så var det feberyran, inte vet jag. Tur att jag skrev ner de så jag kommer ihåg dem =)
Har en vecka till att fila på dem så det blir nog bra =)

Nu ska jag sussa och försöka kurera mig så jag kanske orkar jobba imorgon....

Match.com

Nu har jag 21 dagar kvar på mitt abonnemang på match.com och hittills har det varit bortkastade pengar. Tog en 3 månadersabonnemang för då borde man väl hitta nånting intressant, men icke. Inte en enda dejt, inte ens i närheten. Kan kanske bero på att jag ratar bort en del =). Alla som inte vet att man ska ha  stor bokstav i början och punkt i slutet på en mening går bort. Alla som skriver särskrivningar går bort. Alla som bara har grundskola går bort. Alla som presenterar sig själv negativt går bort.
Då återstår bara mupparna och annat löst folk. Det är iaf bara de som har visat intresse. Och de som jag tycker verka vara intressanta tycker inte detsamma om mig =).
Så jag har kommit fram till att det här med nätdejting det är nog inget för mig, får väl bli krogen då eller om det skulle vara så att nån har en intressant kompis eller nåt?(blink, blink)

RSS 2.0